Χανιά: Εργασίες στο πρώην Στρατόπεδο Μαρκοπούλου για να μετατραπεί μέρος του σε πάρκινγκ (φωτο)

Χανιά: Εργασίες στο πρώην Στρατόπεδο Μαρκοπούλου για να μετατραπεί μέρος του σε πάρκινγκ (φωτο)

Εργασίες διαμόρφωσης του χώρου είναι σε εξέλιξη από το πρωί στο πρώην στρατόπεδο Μαρκοπούλου.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του zarpanews.gr  ένα τμήμα του χώρου στο δυτικό τμήμα είναι σε φάση τελικής διαμόρφωσης ενώ ήδη έχει ξεκινήσει και μια υποτυπώδης διαγράμμιση ώστε να μην παρκάρουν άναρχα τα οχήματα.

Ερωτηθείς από το zarpanews.gr o αρμόδιος αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών, Μιχάλης Καλογριδάκης, επιβεβαίωσε το γεγονός, σημειώνοντας ότι στόχος είναι μέχρι να εκπονηθεί και να τεθεί σε εφαρμογή η μελέτη για την συνολική διαμόρφωση του χώρου σε μητροπολιτικό πάρκο, ένα μικρό τμήμα να δοθεί προς χρήση στους οδηγούς για στάθμευση.

Πρόκειται για το δυτικό τμήμα του χώρου των 54 στρεμμάτων, η πρόσβαση στο οποίο θα γίνεται από την είσοδο που βρίσκεται απέναντι στην οδό Κριτοβουλίδου, δηλαδή προς Νεάρχου, όχι προς Δικαστήρια.

Στόχος είναι το πάρκινγκ να ανοίξει προς χρήση πριν από την τουριστική περίοδο, πιθανότατα στα τέλη Μαρτίου καθώς η έλλειψη χώρων στάθμευσης αποτελεί ένα από τα βασικότερα προβλήματα της πόλης.

Οι συνολικές ανακοινώσεις πρόκειται να γίνουν μέσα στις επόμενες ημέρες από τον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη και θα περιλαμβάνουν τους χώρους στάθμευσης που θα δοθούν προς χρήση στους οδηγούς αλλά και τον τρόπο σύνδεσής τους με το κέντρο της πόλης, μέσω συγκοινωνίας.