Παραλία της Αγίας Μαρίνας

Διεύθυνση

Αγιά Μαρίνα, Χανιά

GPS

35.520490897119, 23.929595947266



Η παραλία της Αγίας Μαρίνας βρίσκεται 8 χιλιόμετρα δυτικά από την πόλη των Χανίων και είναι μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες του νησιού. Συνορεύει δυτικά με την παραλία του Πλατανιά και ανατολικά με την παραλία του Κάτω Σταλού.

Η παραλία εκτείνεται σε μήκος 2,5 χιλιομέτρων και διαθέτει χρυσαφένια άμμο και πεντακάθαρα, ρηχά νερά, καθιστώντας την ιδανική για οικογένειες με παιδιά. Είναι πλήρως οργανωμένη με ναυαγοσώστες, ξαπλώστρες, ομπρέλες και πολλά beach bars, προσφέροντας όλες τις ανέσεις που μπορεί να χρειαστεί ένας επισκέπτης. Επιπλέον, κατά μήκος της παραλίας υπάρχουν πολλά εστιατόρια και ταβέρνες, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν φρέσκα θαλασσινά και παραδοσιακά κρητικά πιάτα.

Η Αγία Μαρίνα προσελκύει την ντόπια νεολαία, καθώς στην περιοχή υπάρχουν πολλά beach bars που διοργανώνουν beach parties και συναυλίες. Ένα από τα πιο δημοφιλή είναι το Cabana Mare, ένα αυθεντικό concept beach club που επαναπροσδιορίζει τις πολυτελείς καλοκαιρινές στιγμές στα Χανιά.

Για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ, η Αγία Μαρίνα προσφέρει πολλές επιλογές, όπως αλεξίπτωτο θαλάσσης, κανό, θαλάσσιο ποδήλατο, jet ski, windsurfing και καταδύσεις. Για εκείνους που προτιμούν πιο χαλαρές δραστηριότητες, υπάρχει η δυνατότητα για κολύμπι, ηλιοθεραπεία και περιπάτους κατά μήκος της ακτής.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της Αγίας Μαρίνας είναι η κοντινή νησίδα των Αγίων Θεοδώρων, γνωστή και ως Θοδωρού. Η νησίδα αυτή αποτελεί καταφύγιο για τον κρητικό αίγαγρο, γνωστό ως κρι-κρι, και προστατεύεται αυστηρά. Μπορεί να επισκεφθεί κανείς το νησί Θοδωρού μόνο μία φορά το χρόνo, κατά τη διάρκεια του πανηγυριού του Αγίου Θεοδώρου.

Η Αγία Μαρίνα είναι ένα τουριστικό θέρετρο που διαθέτει πολλά ξενοδοχεία και καταλύματα για κάθε προϋπολογισμό, από πολυτελή ξενοδοχεία με όλες τις ανέσεις μέχρι πιο οικονομικές επιλογές. Η εύκολη πρόσβαση στην πόλη των Χανίων καθιστά την Αγία Μαρίνα μια βολική βάση για την εξερεύνηση των γύρω περιοχών και αξιοθέατων της δυτικής Κρήτης.

Η παραλία της Αγίας Μαρίνας έχει βραβευτεί πολλές φορές με τη Γαλάζια Σημαία, επιβεβαιώνοντας την καθαριότητα και την ποιότητα των νερών της. Επιπλέον, οι υποδομές της παραλίας είναι φιλικές προς τα άτομα με αναπηρία, εξασφαλίζοντας προσβασιμότητα για όλους.

Γενικά, η παραλία έχει αρκετό κόσμο το καλοκαίρι, αλλά υπάρχει ένα σημείο, κάτω από το γήπεδο της Αγίας Μαρίνας, όπου δεν υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες, προσφέροντας μια πιο ήσυχη επιλογή για τους επισκέπτες.

Παραλία της Αγίας Μαρίνας, Χανιά, Κρήτη

Παραλία της Αγίας Μαρίνας
Παραλία της Αγίας Μαρίνας