Κρήτη: Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τον βιασμό του 10χρονου

Κρήτη: Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τον βιασμό του 10χρονου

Αναβίωσε στις δικαστικές αίθουσες η εφιαλτική υπόθεση βιασμού σε βάρος ενός 10χρονου παιδιού από τον 62χρονο θείο του, που αποκαλύφθηκε πριν από δύο χρόνια, σε χωριό του Ηρακλείου, συγκλονίζοντας την κοινή γνώμη.

Ο 62χρονος οδηγήθηκε στη φυλακή για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ του επιβλήθηκε, κατά συγχώνευση, συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών με εκτιτέα τα 15 έτη, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Την Τετάρτη, η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, όπου ο 62χρονος, που είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών κι έχει επτά εγγόνια, αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Η πρώτη μάρτυρας, η 74χρονη γιαγιά του παιδιού, που είναι συγγενής της γυναίκας του κατηγορούμενου, σε μία μαραθώνια κατάθεση, τόνισε ότι όλα είναι αλήθεια. Όπως είπε, ο γιος της πήρε την επιμέλεια του παιδιού μόλις γεννήθηκε και τον βοηθούσε εκείνη να το μεγαλώσει. Το αγοράκι έπαιζε με τα εγγόνια του κατηγορούμενου.

Πώς άρχισε να ξετυλίγεται το «κουβάρι» της υπόθεσης

Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται μέσα από τα όσα το 10χρονο, τότε, παιδάκι άρχισε να εξιστορεί σε ένα 4σελιδο μέσα στο ημερολόγιο που κρατούσε με τίτλο «Ο βιασμός μου». Εκεί περιέγραφε τα όσα φριχτά είχε βιώσει στα χέρια του ίδιου του θείου του, μέσα στο σπίτι αλλά και στο κοτέτσι, τον στάβλο κι αλλού.

Κάποια στιγμή, η ηλικιωμένη γυναίκα έπρεπε να υποβληθεί σε μία χειρουργική επέμβαση. Μία μέρα πριν, η γυναίκα είπε στο παιδί να προσέχει και τότε της αποκάλυψε με κάθε λεπτομέρεια τα όσα εφιαλτικά είχε ζήσει στα χέρια του άνδρα, όπως αναφέρει το Cretalive.

«Γιαγιά, ο θείος στην αρχή μου έδειξε αγάπη. Με φώναζε να παίξω με τα σκυλάκια και να δω τηλεόραση, γιαγιά, έχω τετράδιο και τα γράφω», της είπε κι εκείνη σοκαρίστηκε.

Το παιδί, σύμφωνα με την 74χρονη, της αποκάλυψε ότι ο άνδρας του έβαζε ακατάλληλες ταινίες στην κρεβατοκάμαρα και το βίαζε… Του φορούσε γυναικεία εσώρουχα και του έλεγε ότι στην αρχή θα πονάει αλλά μετά ο πόνος θα σταματήσει… «Τα ίδια κάνω και στα εγγόνια μου αλλά δεν πονάνε», φέρεται να έλεγε στο παιδί.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα πάντα με την κατάθεση της γυναίκας, χτύπησε μία μέρα το παιδί στο μάτι. Το τραύμα πρήστηκε αλλά το αγοράκι, από φόβο, δεν είπε τίποτα και δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι το χτύπησε ένα άλλο παιδάκι.

Σε άλλο σημείο, η γυναίκα που καθήλωσε το ακροατήριο, ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος είχε βάλει το παιδί ακόμη και μέσα σε μνήμα που έχτιζε ο ίδιος, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις του ακροατηρίου.

«Ακόμα το παιδί μου τα λέει», κατέθεσε η γυναίκα, η οποία είπε επίσης, βάσει των μαρτυριών του παιδιού, ότι ο 62χρονος φέρεται να το πήγε στον στάβλο κι εκεί, αφού του έδεσε τα μάτια, βίασαν το παιδί άλλα έξι άτομα!

«Το παιδί παραπατούσε, έμεινε μια ώρα στην τουαλέτα, όλη νύχτα πονούσε, δεν ήθελε να τον πάω στον γιατρό», ανέφερε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της κατάθεσης της γυναίκας, ο κατηγορούμενος αντιδρούσε ενώ κάποια στιγμή συγγενής του βγήκε έξω αποκαλώντας τη γυναίκα «ψεύτρα».

Η γιαγιά του παιδιού κατέθεσε επίσης ότι κάποια στιγμή, ο 62χρονος έβαλε το παιδί στο κοτέτσι, όμως, επειδή κατέφθασαν τα εγγόνια του και τα αντιλήφθηκε, πέταξε το παιδί έξω από το κοτέτσι στο διπλανό χωράφι από ύψος 3,30 μέτρων.

Όπως ανέφερε η γυναίκα, ένα μεσημέρι που το παιδί δεν είχε κλείσει ακόμα τα 9, η ίδια έκανε μπάνιο και την καλούσε στο κινητό αλλά δεν το άκουσε. Ο 62χρονος το είχε κακοποιήσει, όπως είπε. Τότε εκείνο πήγε στη βρύση και με το λάστιχο προσπαθούσε να ξεπλυθεί.

«Ξαφνικά είδα ένα παιδί να τρέχει, βρεγμένο από πάνω μέχρι κάτω. Ποιος σε έκανε έτσι;» το ρώτησε κι εκείνο απάντησε: «Με μπουγέλωσαν».

Σε άλλο σημείο, πάλι, είπε ότι ο άνδρας ανάγκαζε το παιδί να συνευρεθεί με ζώα!

Ο κατηγορούμενος καθ’ όλη τη διάρκεια της κατάθεσης κρατούσε το κεφάλι του κι αναφωνούσε «Χριστέ και Παναγία, τι ψέματα είναι αυτά».

Η δίκη διεκόπη για τις 29 Νοεμβρίου.

newsbomb.gr