SonArte Dance Company, σχολή χορού στα Χανιά

Διαφήμιση

Την Δευτέρα 02 Σεπτεμβρίου η σχολή χορού SonArte άνοιξε και σας περιμένει όλους για μαθήματα και εγγραφές. Η γραμματεία θα βρίσκετε στη σχολή τις ώρες 18:00 – 21:00 Δευτέρα ως Παρασκευή!

Στην SonArte Dance Company κάνε μαθήματα χορού με τους πρωταθλητές Ελλάδος & Πρωταθλητές κόσμου και απόκτησε ερασιτεχνικά και επαγγελματικά διπλώματα χορού με την Έλενα Λιζάρδου, εξετάστρια του IDTA.

Η σχολή χορού SonArte Dance Company προσφέρει στο ευρύ κοινό μια σειρά μαθημάτων για όσους ενδιαφέρονται για το χορό ως τέχνη και ως τρόπο έκφρασης αλλά και ως γυμναστικής.

Στις δυο άρτια εξοπλισμένες αίθουσες της σχολής χορού SonArte Dance Company έχετε την δυνατότητα να μάθετε: Salsa, Bachata, Kizomba, Tango Argentino, International Latin, Σύγχρονο, Dancehall, Twerk, Break Dance, Oriental, Zumba kids, Pilates & Flexibility από τους έμπειρους δασκάλους και χορογράφους.

Διαβάσετε επίσης

SonArte Dance Company 

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

2 weeks ago

SonArte Dance Company

Ξεκινάμε σήμερα 🔥🔥🔥ΝΕΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ🔥🔥
Καλοκαιρινά τμήματα για παιδιά και εφήβους κάθε Δευτέρα & Τετάρτη.
18.00-19.00 Latin παιδικό (αίθουσα Α) / Dancehall Εφηβικό (αίθουσα Β)
19.00-20.00 Pop dance kids (αίθουσα Α) / Σύγχρονο εφηβικό (αίθουσα Β)
20.00-21.00 Salsa προεφηβικό
ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ!!!!!
(περιορισμένες θέσεις)
...

Ξεκινάμε σήμερα 🔥

🔥🔥ΝΕΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ🔥🔥
Καλοκαιρινά τμήματα για παιδιά και εφήβους κάθε Δευτέρα & Τετάρτη.
18.00-19.00 Latin παιδικό (αίθουσα Α) / Dancehall Εφηβικό (αίθουσα Β)
19.00-20.00 Pop dance kids (αίθουσα Α) / Σύγχρονο εφηβικό (αίθουσα Β)
20.00-21.00 Salsa προεφηβικό
ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ!!!!!
(περιορισμένες θέσεις)
...

4 weeks ago

SonArte Dance Company

🔥🔥ΝΕΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ🔥🔥
Καλοκαιρινά τμήματα για παιδιά και εφήβους κάθε Δευτέρα & Τετάρτη.
18.00-19.00 Latin παιδικό (αίθουσα Α) / Dancehall Εφηβικό (αίθουσα Β)
19.00-20.00 Pop dance kids (αίθουσα Α) / Σύγχρονο εφηβικό (αίθουσα Β)
20.00-21.00 Salsa προεφηβικό
ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ!!!!!
(περιορισμένες θέσεις)
...

🔥🔥ΝΕΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ🔥🔥 Καλοκαιρινά τμήματα για παιδιά και εφήβους κάθε Δευτέρα & Τετάρτη. 18.00-19.00 Latin παιδικό (αίθουσα Α) / Dancehall Εφηβικό (αίθουσα Β) 19.00-20.00 Pop dance kids (αίθουσα Α) / Σύγχρονο εφηβικό (αίθουσα Β) 20.00-21.00 Salsa προεφηβικό ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ!!!!! (περιορισμένες θέσεις)
Load more

Παρακάτω αναλύουμε το κάθε μάθημα έτσι ώστε να διαλέξετε αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο.

[accordion] [toggle title=”Salsa” ]

Η Salsa είναι ένας χορός που ξεκίνησε από την Κούβα, έφτασε μέχρι την Νέα Υόρκη και από κει κατέκτησε όλο τον κόσμο. Πέρα όμως από ένα είδος χορού η σάλσα είναι πολλά περισσότερα.

Σίγουρα θα έχετε προσέξει ότι οι άνθρωποι που χορεύουν είναι πιο χαρούμενοι, σε καλύτερη φυσική κατάσταση και σε καλύτερη διάθεση σε σύγκριση με άλλου.

Αυτό επειδή ο χορός αποδεδειγμένα βοηθάει στο να είμαστε πιο υγιείς και να έχουμε καλύτερη κοινωνική ζωή.

Η διάθεσή μας ακούγοντας και χορεύοντας σάλσα ανεβαίνει και αυτό μας ακολουθεί και στην καθημερινή μας ζωή.

Η κοινότητα της σάλσα είναι μία ανοιχτή και εξαιρετικά φιλική κοινότητα.

Γιατί λοιπόν να μην ξεκινήσετε ένα χόμπι που μπορεί να σας αλλάξει τη ζωή;

Όλοι όσοι το έκαναν είδαν τη διαφορά. Καιρός να το τολμήσετε και εσείς!

[/toggle] [toggle title=”Bachata” ]

Η Bachata είναι λάτιν χορός που δημιουργήθηκε στις αγροτικές γειτονιές της Δομινικανής Δημοκρατίας.

Είναι ένας ρομαντικός χορός που εκφράζει ιστορίες αγάπης και θλίψης.

Ο χορός αυτός χαρακτηρίζεται από ένα βασικό βήμα τεσσάρων χτύπων με χαρακτηριστική κίνηση των γοφών της γυναίκας και χορεύετε σε ανοιχτή θέση ή σε κλειστή θέση.

Η Bachata χωρίζεται σε Urban Bachata, Sensual Bachata, Dominican Bachata & Bachata Madrilena και είναι ένας ελκυστικός social χορός που μπορεί να προσφέρει εντυπωσιακά shows!

[/toggle] [toggle title=”Kizomba” ]

Η Kizomba είναι ένας παραδοσιακός χορός της Αγκόλας και έχει επιρροές από τη Semba και το Zouk.

Εμφανίστηκε τη δεκαετία του ’80 και στην αγκολέζικη διάλεκτο Kimbundu η λέξη «kizomba» σημαίνει “πάρτι”.

Χαρακτηριστικό του χορού αυτού είναι ο αργός και δυνατός ρυθμός του.

Θεωρείται από τους πιο ρομαντικούς χορούς που χορεύονται σε ζευγάρι!

Είναι ένας πολύ δημοφιλής χορός που το κοινό του αυξάνεται συνεχώς σε ολόκληρο το κόσμο λόγω κυρίως της ιδιαίτερης μουσικής του.

Εκρηκτική και θεαματική, η Kizomba κατακλύζει τον κόσμο, σαν μια μουσική που μένει στο αυτί και σαν ένας χορός που σαγηνεύει την ψυχή.

[/toggle] [toggle title=”Αργεντίνικο Τάνγκο” ] Το Αργεντίνικο Τάνγκο είναι ίσως ο πιο γνωστός χορός σε ζευγάρι και παρόλο που οι ρίζες του ξεκίνησαν γύρω στο 1860 δεν έχει φύγει ποτέ από τη μοδα. Ο χορός αυτός χαρακτιριζεται από την κλειστή αγκαλιά του ζευγαριού το οποίο συχνά μοιράζεται τον ίδιο άξονα. Οι στροβιλισμοί, τα σταματήματα, τα παιχνίδια που κάνουν τα πόδια που μπερδεύονται μεταξύ τους, η αφοσίωση στον παρταινερ, ο διάλογος των σωμάτων έχουν χαρίσει στο Τάνγκο φανατικούς ακόλουθους. Γίνεται προετοιμασία για διαγωνισμούς και εξετάσεις με πιστοποιημένους καθηγητές χορού.[/toggle] [toggle title=”Latin International για ενήλικες” ]

Νέο τμήμα latin ενήλικων, το μάθημα Περιλαμβάνει τους χορούς: rumba, cha cha cha, samba, jive και paso doble!

5 διαφορετικοί ρυθμοί που σας βοηθούν να τονώσετε την αυτοπεποίθηση σας, να κάνετε νέους φίλους και να εκφραστείτε με τον πιο ευχάριστο τρόπο!

Τα τμήματα latin επιμελείται η Έλενα Λιζάρδου, εξετάστρια του I.D.T.A. της Μ. Βρετάνιας και αντιπρόεδρος της Ελληνικής περιφέρειας του I.D.T.A. Ελλάδος.

[/toggle] [toggle title=”Latin Kids” ]

Ο χορός για τους μικρούς μας φίλους ξεκινάει από την ηλικία των 5 μέχρι και την ηλικία των 15 ετών.

Είναι μια θαυμάσια επιλογή καθώς ενισχύει την σωματική και πνευματική ωρίμανση, προωθεί τη κοινωνικότητα και τονώνει την αυτοπεποίθηση και την αντίληψη τους.

Στα μαθήματα εξασκούμε την δύναμη, την ευλυγισία και την χορευτική ικανότητα των παιδιών συνδυάζοντας ειδικές ασκήσεις από όλα τα αθλήματα και τα είδη χορού και βήματα από τους latin χορούς.

Χωρίζουμε τα τμήματα κυρίως με βάση τις ηλικίες των παιδιών αλλά και με τις γνώσεις και δυνατότητες των μικρών μας χορευτών σε4 τμήματα, latin junior-παιδικό-προεφηβικό και εφηβικό εξασφαλίζοντας έτσι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Γίνεται προετοιμασία για διαγωνισμούς και εξετάσεις με πιστοποιημένους καθηγητές χορού

[/toggle] [toggle title=”Σύγχρονος” ]

O σύγχρονος χορός είναι μια συλλογή από τεχνικές και μεθόδους μοντέρνων και μεταμοντέρνων χορών, παρόλο που ο σύγχρονος χορός δεν χαρακτηρίζεται από συγκεκριμένες χορευτικές τεχνικές…ο χορός αυτός ενδυναμώνει το σώμα και αυξάνει την ευλυγισία.

Σκοπός του είναι να επικεντρωθεί στις κινήσεις εκείνες που έχουν ως βάση το ανθρώπινο σώμα και τη σχέση σώματος και πνεύματος.

Μερικές από τις βασικές αρχές του συγχρόνου χορού είναι η συστολή, η ευθυγράμμιση, η αναπνοή, η βαρύτητα, η πτώση, η απελευθέρωση, η ισορροπία και η ανισορροπία, η ένταση και η χαλάρωση, η αντίθεση και το συναίσθημα.

[/toggle] [toggle title=”Σύγχρονος εφήβων” ]

Ο σύγχρονος χορός τείνει να χρησιμοποιεί την ισχυρή και ελεγχόμενη τεχνική του μπαλέτου, την εργασία στο πάτωμα, την πτώση και την ανάκαμψη και τον αυτοσχεδιασμό.

Παρόλο που δεν χαρακτηρίζεται από συγκεκριμένες χορευτικές τεχνικές, ο χορός αυτός ενδυναμώνει το σώμα και αυξάνει την ευλυγισία.

Είναι ότι καλύτερο για να αναπτύξει ο μαθητής τη δημιουργικότητα και την εκφραστικότητά του και να καλλιεργήσει το ομαδικό πνεύμα

[/toggle] [toggle title=”Dancehall εφήβων” ]

Το dancehall είναι ένας είδος χορού που προέρχεται από τη Τζαμάικα βασισμένο σε afro steps με καθαρό street style ! Χωρίζοντας το σε κατηγορίες oldschool newschool και female !

Είναι ένας ιδιαίτερος χορός επηρεασμένος από την κουλτούρα κ τον τρόπο ζωής των τζαμαϊκανών!

Υπάρχουν έντονες κινήσεις της λεκάνης (female style) και groove κινήσεις (oldschool style), μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε την απομόνωση του πάνου μέρους του σώματος μας με το κάτω μέρος!

Όλη ιστορία κ η παράδοση μια χώρας μέσα από ρυθμούς μουσικής και κινήσεων προκαλώντας το σώμα να βγάλει ότι πίστευε πως δεν μπορεί!

[/toggle] [toggle title=”Twerk” ]

Τι είναι το twerk-booty shake και ποια τα οφέλη:

Το twerking αποκτά ρίζες από τη Νέα Ορλεάνη γύρω στο 1990 είναι ένα πρόγραμμα το οποίο δίνει μεγάλη έμφαση στην εκγύμναση όλου του σώματος κ ιδιαίτερα σε γλουτούς, τετρακέφαλους, προσαγωγούς, απαγωγούς και κοιλιακούς όπως επίσης και σε ασκήσεις ευλυγισίας.

Το twerk είναι χορός όπου υπάρχει συνδυασμός καθισμάτων με έντονη κίνηση της λεκάνης που κάνει θαύματα στους μυς των γλουτών, μηρών και της κοιλίας ενώ η ταχύτητα της κίνησης και το έντονο κούνημα των γοφών την καθιστά την απόλυτη άσκηση cardio.

Κινησιολογία παρατηρείται σε πολλούς χορούς αφρικάνικης, λατινοαμερικάνικης και αφροαμερικάνικης προέλευσης.

Η γρήγορη εναλλαγή κινήσεων και ο συγχρονισμός προσφέρει μια άλλη οπτική γωνιά του χορού.

Υπάρχει ραγδαία ανταπόκριση σε Αμερική, Ευρώπη και τώρα και στην Ελλάδα.

Αν θες να μάθεις τα μυστικά του twerk που θα μαγνητίσει τα βλέμματα κ ταυτόχρονα θα γυμνάσει το σώμα δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις.

[/toggle] [toggle title=”Break dance ” ] To Break dance ή αλλιώς B-boying είναι ένα είδος του χορού που περιέχεται στο Street Dance και δημιουργήθηκε στην Νέα Υόρκη από νέους Αφροαμερικανούς και Λατίνους την δεκαετία του 1970.

Για να κερδίσει την προσοχή και την δημοτικότητα στα μέσα ενημέρωσης, ο χορός αυτός εξαπλώθηκε παγκοσμίως στην Νότια Κορέα, στην Αγγλία, στην Γερμανία, στην Γαλλία, στην Ρωσία και την Ιαπωνία.

Το Break dance αποτελείται από τέσσερα βασικά στοιχεία: το toprock, downrock, power moves και freezes.

O χορός αυτός περιέχει Χιπ χοπ και breakbeats παρ’ ότι οι σύγχρονες τάσεις επιτρέπουν μια πιο ευρύτερη ποικιλία μουσικής.

[/toggle] [toggle title=”Oriental” ] Το Oriental ή αλλιώς γνωστό ως Bellydance, προέρχεται από τις χώρες της Μέσης Ανατολής με κεντρικό σημείο αναφοράς την Αίγυπτο απ όπου διαδόθηκε στον υπόλοιπο κόσμο.

Με την εξάπλωση αυτή ο χορός αυτός επηρεάστηκε και εμπλουτιστηκε με τεχνικές άλλων ειδών όπως μπαλέτο, λάτιν, σύγχρονο κ.α μετατρεποντας το σε ένα πιο ολοκληρωμένο σύστημα χορού.

Ενώ λοιπόν φαινομενικά είναι ένας ελεύθερος αυτοσχεδιαστικος χορός στην πραγματικότητα διέπεται από πολλούς κανόνες και τεχνικές.

Η μουσική είναι περίπλοκη, οι ρυθμοί αλλάζουν συνεχώς και η χορεύτρια εκφράζει απόλυτα τη μουσική με τις κινήσεις της. Η κυρίως τέχνη στο αιγυπτιακό στυλ, είναι το να μπορεί η χορεύτρια να κάνει ορατή τη μουσική με το σώμα της και κυρίως με την λεκάνη.

Υπάρχουν πολλά είδη Oriental, ανάλογα με την προέλευση, την μουσική και το επιθυμητό αποτέλεσμα. Όλα όμως έχουν σαν κοινό τους γνώρισμα την έκφραση της θηλυκότητας. [/toggle] [toggle title=”Zumba ® & Zumba kids” ]

Τι είναι η Zumba και ποια τα οφέλη της: είναι πρόγραμμα γυμναστικής που περιλαμβάνει στοιχεία από aerobic και χορούς.

Στις χορογραφίες ενσωματώνονται ρυθμοί από λάτιν, σαλσα, σάμπα, μαμπο, χιπ-χοπ, μερεγκε, χορό της κοιλίας ακόμα και bollywood!

Ο ασκούμενος αποκτά μια βασική γνώση ρυθμών και χορών αποκτώντας μια σχετική χορευτική δεινότητα.

Πρόκειται για ένα είδος διακομματικής προπόνησης που εναλλάσσονται αργοί και γρήγοροι ρυθμοί καθιστώντας μεγαλύτερη καύση των θερμίδων με αποτέλεσμα την τόνωση και σμιλέψει του σώματος.

Γυμνάζει ταυτόχρονα όλα τα μέρη του σώματος με έμφαση (λόγω των λάτιν ρυθμών) στους γλουτούς κ κοιλιακούς συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της αντοχής του μυϊκού συντονισμού-ευλυγισία-κυκλοφοριακού, ενδυναμώνοντας καρδιά και πνεύμονες.

Αυτό που καθιστά τη zumba τόσο απαραίτητη είναι ότι δημιουργεί ευχάριστη διάθεση στον ασκούμενο μειώνοντας το στρες, λειτουργεί σαν ένα είδος ψυχοθεραπείας, ωθεί τον ασκούμενο να αισθάνεται καλά με το σώμα του και τους γύρω του γιατί στην ουσία απολαμβάνουμε αυτή την ώρα γυμναστικής σαν ένα πάρτι με απόλυτη κ μοναδική θετική ενέργεια γιατί αυτή είναι και η ιδεολογία του zumba.

Πάνω από 15.000.000 άνθρωποι σ όλο τον κόσμο εμπιστεύονται το συγκεκριμένο πρόγραμμα και τους πιστοποιημένους zumba instructors.

Ότι διάθεση κ αν έχεις είναι δουλειά μας να στην κάνουμε ευχάριστη, χαμογέλα γυμνάζοντας! Ditch the workout..join to the party!

[/toggle] [toggle title=”Pilates” ]

μέθοδος Πιλάτες είναι μία αυτό βιωματική μέθοδος εκγύμνασης η οποία σχεδιάστηκε από τον J.H. Pilates και έχει μεγάλη απήχηση σε όλο τον κόσμο.

μέθοδος Pilates επικεντρώνεται στη συμμετρική στάση του σώματος, στον έλεγχο της αναπνοής, στην ενδυνάμωση των κοιλιακώνστη σταθεροποίηση της σπονδυλικής στήλης, της λεκάνης και της ωμοπλάτης.

Επικεντρώνεται επίσης στην ευλυγισία των μυών, στην κινητικότητα των αρθρώσεων και στην ενδυνάμωση μέσω του ολικού εύρους κίνησης.

Αντιμετωπίζει το σώμα σαν σύνολο για αυτό και δεν προκαλεί τραυματισμούς. Κάτι που καθιστά την μέθοδο και σαν άριστο μέσo αποκατάστασης τραυματισμών και χρόνιων παθήσεων.

[/toggle] [toggle title=”flexibility” ] Η ευλυγισία είναι από τις σπουδαιότερες παραμέτρους στην άσκηση κ τη φυσική κατάσταση Υπάρχουν ασκήσεις που σχεδιάστηκαν με σκοπό την ανάπτυξη της μυϊκής ευλυγισίας,της ελαστικότητας κ της αρθρικής ευκαμψίας. Τα οφέλη από κάτι τόσο απλό είναι τεράστια για το σώμα •Αυξημένο αίσθημα ελέγχου τον μυών •Ευελιξια κ μεγαλύτερο ευρος κίνησης •Ανακούφιση απο πόνους (κράμπες, πονούς στη μέση κ.α) •Ευεξια κ εσωτερική ηρεμία •Αποφυγή τραυματισμών •Μεγαλύτερη αθλητικη επίδοση •Αυξηση της ροης του αίματος •Ενίσχυση της λυπανσης των αρθρωσεων •καλυτερη στάση σώματος •Καλύτερη ισορροπία •Απομάκρυνση γάλακτικου οξέος μετά την άσκηση [/toggle][/accordion] [views]