Δυο Χορευτικά ζευγάρια από τα Χανιά κατέκτησαν την πρώτη και την δεύτερη θέση στο World Latin Dance Cup (video)

Δυο Χορευτικά ζευγάρια από τα Χανιά κατέκτησαν την πρώτη και την δεύτερη θέση στο World Latin Dance Cup (video)
aeweb

Δυο σημαντικές διακρίσεις πέτυχαν δυο χορευτικά ζευγάρια από τα Χανιά κατακτώντας την πρώτη θέση στο Salsa ProAm και την δεύτερη θέση στο Bachata ProAm στο παγκόσμιο Latin Dance Cup που έγινε φέτος στο Ορλάντο της Αμερικής που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Αρτεμάκης και η 15χρονη Ελένη Τζογανίδη, κατέκτησαν την 1η θέση στην κατηγορία Salsa On2 ProAm (Χοροδιδάσκαλος & μαθήτρια) και το δεύτερο ζευγάρι ήταν ο Παναγιώτης Αρτεμάκης με την 15χρονη Ελένη Μαθιουδάκη και κατέκτησαν την 2η θέση στην κατηγορία Bachata ProAm (Χοροδιδάσκαλος & μαθήτρια).

Τα ίδια ζευγάρια είχαν κατακτήσει το Μάιο του 2017 τις αντίστοιχες ίδιες θέσεις στο πανελλήνιο διαγωνισμό, 8o Salsa Festival που έγινε στην Κόρινθο (δείτε εδώ).

Οι δυο διακρίσεις ήταν και οι καλύτερες θέσεις που έχουν κατακτήσει ποτέ Έλληνες χορευτές στο παγκόσμιο Latin Dance Cup.

Το επίτευγμα είναι τεράστιο καθώς είχαν να διαγωνιστούν με τους καλύτερους από όλο τον κόσμο σε δυο αγώνες (προκριματικούς και τελικούς) μέσα σε λίγες ώρες.

Να σημειώσουμε ότι και η χορεύτρια Σοφία Σπυροπούλου κατάφερε να διακριθεί στο τελικό της κατηγορίας Salsa Soloist Lady Pro.

Στο Latin Dance Cup συμμετείχε και άλλο ένα χορευτικό ζευγάρι από τα Χανιά ο Κωνσταντίνος Αρτεμάκης και η Ειρήνη Μανουσέλη στην απαιτητική κατηγορία Salsa On2 Couple pro κατακτώντας την 7 θέση.

Να τονίσουμε ότι ο Παναγιώτης Αρτεμάκης είναι ο ιδιοκτήτης και χοροδιδάσκαλος της σχολής χορούς SonArte Dance Company στα Χανιά (δείτε εδώ)