Αεροδρόμιο Χανίων (Δασκαλογιάννη) Αφίξεις – Αναχωρήσεις

Διεύθυνση

Ακρωτήρι

GPS

35.539699620992, 24.139966964722

Τηλέφωνο

ΙστοσελίδαΔευτέρα

06:30 – 22:30

Τρίτη

06:30 – 22:30

Τετάρτη

06:30 – 22:30

Πέμπτη

06:30 – 22:30

Παρασκευή

06:30 – 22:30

Σάββατο

06:30 – 22:30

Κυριακή

06:30 – 22:30

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Αεροδρόμιο Χανίων, τηλέφωνα, δρομολόγια, λεωφορείο, ΚΤΕΛ, ενοικίαση αυτοκινήτου, ταξί, πάρκινγκ, πτήσεις, αφίξεις και αναχωρήσεις κ.α.

Δείτε επίσης
Ενοικίαση αυτοκινήτου Χανιά
ΚΤΕΛ Χανίων

Πληροφορίες

Το αεροδρόμιο Χανίων «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» (IATA: CHQ, ICAO: LGSA, ΥΠΑ: ΚΑΧΝΔ), είναι ένα διεθνές αεροδρόμιο που βρίσκεται στη χερσόνησο Ακρωτήρι της Κρήτης , απέχοντας περίπου 14 χιλιόμετρα από την πόλη των Χανίων. Για να φτάσετε στο κέντρο της πόλης θα χρειαστείτε περίπου 20 με 30 λεπτά, ανάλογα με την κίνηση.

Το αεροδρόμιο πήρε το όνομά του από τον Ιωάννη Δασκαλογιάννη, έναν Κρητικό επαναστάτη που ηγήθηκε κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στα Σφακιά της Κρήτης (1770-1771).

Αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο του νησιού, εξυπηρετώντας πάνω από 3 εκατομμύρια επιβάτες κάθε χρόνο και είναι ένα από τα μεγαλύτερα περιφερειακά αεροδρόμια στην Ελλάδα με αρκετές διεθνείς πτήσεις, κυρίως από όλη την Ευρώπη.

Το αεροδρόμιο Χανίων διαθέτει ένα σύγχρονο διώροφο κτίριο αεροσταθμού με όλες τις απαραίτητες εγκαταστάσεις, όπως εστιατόρια, καφετέριες, καταστήματα αφορολόγητων ειδών hellenic duty free shops, ανταλλακτήρια συναλλάγματος, Καρότσια Μεταφοράς Αποσκευών, Απολεσθέντα Αντικείμενα, Χώρος Βρεφικής φροντίδας και θηλασμού, Πρώτες Βοήθειες, ATMs, Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων, Parking – ελεγχόμενη στάθμευση με πληρωμή τέλους, Τουριστικά γραφεία & Πρόσβαση στο Διαδίκτυο (WiFi).

Είναι καλά συνδεδεμένο με το υπόλοιπο νησί της Κρήτης μέσω λεωφορείων, ταξί, minibus και υπηρεσίων ενοικίασης αυτοκινήτων. Για Ρέθυμνο και Ηράκλειο, μπορείτε να μεταβείτε με ταξί, λεωφορείο ή ενοικιάζοντας ένα αυτοκίνητο.

Το 2016 ολοκληρώθηκαν τα έργα επέκτασης και ανακαίνισης τμημάτων του αεροδρομίου, ενώ το 2017 το αεροδρόμιο αγοράστηκε από την Fraport Greece.

Σημειώνεται ότι συχνές είναι οι καθυστερήσεις στις αφίξεις και αναχωρήσεις των αεροσκαφών, κυρίως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Αεροδρόμιο Χανίων Δασκαλογιάννης ο χώρος

Όπως αναφέραμε, το αεροδρόμιο είναι διώροφο και μεγάλο, με το ισόγειο να περιλαμβάνει το σημείο ελέγχου εισιτηρίων και παράδοσης αποσκευών της αεροπορικής εταιρείας με την οποία θα ταξιδέψετε, τουριστικά γραφεία, καθώς και την αίθουσα αφίξεων και παραλαβής αποσκευών.

Ο πρώτος όροφος διαθέτει την περιοχή ελέγχου επιβατών, εμπορική περιοχή και την αίθουσα αναχωρήσεων, με την πρόσβαση σε αυτόν να είναι εύκολη μέσω ασανσέρ ή κυλιόμενων σκαλών.

Η αίθουσα αναχωρήσεων είναι αρκετά μεγάλη και χωρίζεται σε δύο τμήματα: το πρώτο τμήμα περιλαμβάνει 10 πύλες εξόδου για πτήσεις εσωτερικού/εντός Σένγκεν, ενώ το δεύτερο τμήμα διαθέτει άλλες 6 πύλες για πτήσεις με προορισμό εκτός Σένγκεν.

Πτήσεις – Δρομολόγια

Να σημειωθεί ότι για πτήσεις εσωτερικού θα βρείτε δρομολόγια από Χανιά προς Αθήνα και το αντίστροφο, με τις αεροπορικές εταιρείες Aegean Airlines – Olympic Air, Sky Express, καθώς επίσης και από Χανιά προς Θεσσαλονίκη και το αντίστροφο, με τις Aegean Airlines – Olympic Air, Sky Express, Ryanair.

Όσον αφορά τις πτήσεις εξωτερικού, υπάρχουν αρκετές εταιρείες που προσφέρουν δρομολόγια κυρίως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, από και προς πολλές πόλεις σε όλη την Ευρώπη και το Ισραήλ.

Επιπλέον, η Ryanair έχει βάση τα Χανιά, προσφέροντας φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για Θεσσαλονίκη, Κύπρο και φθηνές πτήσεις εξωτερικού καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου προς Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ιταλία, Μάλτα, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία και Σουηδία.

Αεροδρόμιο Χανίων τηλέφωνα επικοινωνίας

 • Τηλέφωνο +30 2821083800
 • Αναζήτηση Αποσκευών Ellinair, Aegean, Olympic Air  +30 2821066065
 • αεροδρομιο χανιων τηλεφωνο ryanair δεν υπάρχει
 • Αναζήτηση Αποσκευών +30 2821440124
 • Aegean & Olympic Air εκδοτήριο: +30 2821063366
 • Fax +30 2821066100
 • Φόρμα επικοινωνίας: www.chq-airport.gr/el/chq/feedback
 • Επίσημο site αεροδρομίου www.chq-airport.gr/el

Αεροδρόμιο Χανίων Αναχωρήσεις

Δείτε τις αναχωρήσεις

Αεροδρόμιο Χανίων Αφίξεις

Δείτε τις αφίξεις στο το αεροδρόμιο

Χρήσιμες συμβουλές για το Αεροδρόμιο Χανίων

Για να εξασφαλίσετε μια ομαλή εμπειρία αναχώρησης από το αεροδρόμιο Χανίων, παραθέτουμε ορισμένες συμβουλές που πρέπει να έχετε κατά νου:

 • Φτάστε νωρίς: Φροντίστε να φτάσετε στο αεροδρόμιο τουλάχιστον 1 ώρα πριν από την πτήση σας. Αυτό θα σας δώσει αρκετό χρόνο για να περάσετε από τον έλεγχο ασφαλείας αεροδρομίου και να προχωρήσετε στην πύλη επιβίβασης. Να σημειώσουμε ότι κατά το καλοκαίρι, σε ώρες αιχμής, ο έλεγχος ασφαλείας μπορεί να διαρκέσει πάνω από 30 λεπτά.
 • Πακετάρετε με σύνεση: Φροντίστε να συσκευάσετε τις αποσκευές σας σύμφωνα με τους κανονισμούς της αεροπορικής εταιρείας. Αυτό περιλαμβάνει τον έλεγχο των περιορισμών βάρους και μεγέθους, να αφαιρέστε υγρά, αερολύματα (σπρεί) ή πηκτώματα (τζελ) σε συσκευασίες άνω των 100ml και τυχόν απαγορευμένων αντικειμένων με αιχμηρό άκρο ή ακμή άνω των 6cm.
 • Ακολουθήστε τους κανονισμούς ασφαλείας: Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τους κανονισμούς ασφαλείας, όπως η αφαίρεση τυχόν υγρών ή ηλεκτρονικών συσκευών από τις χειραποσκευές σας.
 • Παρακολουθήστε τον πίνακα αναχωρήσεων: Φροντίστε να παρακολουθείτε τον πίνακα αναχώρησης για τυχόν ενημερώσεις σχετικά με την κατάσταση της πτήσης σας. Αναγγελίες πτήσεων δεν γίνονται στο αεροδρόμιο.

Πληροφορίες για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) – Μειωμένη Κινητικότητα

Οι επιβάτες με αναπηρία και οι επιβάτες με μειωμένη κινητικότητα που χρειάζονται βοήθεια για να μετακινηθούν στο αεροδρόμιο πρέπει να έχουν υποβάλει εγκαίρως σχετικό αίτημα, επικοινωνώντας με την αεροπορική εταιρεία ή τον ταξιδιωτικό πράκτορα τουλάχιστον 48 ώρες πριν από την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης της πτήσης.

Εάν ένα άτομο με αναπηρία ή μειωμένη κινητικότητα φτάσει στο αεροδρόμιο, θα πρέπει να πάει στo check-in της αεροπορικής εταιρίας που ταξιδεύει ή στα σημεία με τη σχετική σήμανση προκειμένου να ενημερώσουν τους παρόχους υπηρεσιών επίγειας βοήθειας για την άφιξη του.

Απολεσθέντα Αντικείμενα στο Αεροδρόμιο Χανίων

Όλα τα χαμένα αντικείμενα παραδίδονται στο γραφείο απωλεσθέντων που διαχειρίζεται η Αστυνομία. Αν έχετε χάσει κάτι εντός του αεροσταθμού ή εντός των ορίων του αεροδρομίου, η εταιρία Deliverback θα είναι εκεί για να σας βοηθήσει να το βρείτε, με τη συμπλήρωση της ειδικής φόρμας και δίνοντας μια αναλυτική περιγραφή του χαμένου αντικειμένου.

Εναλλακτικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με την Αστυνομία μέσω των παρακάτω στοιχείων επικοινωνίας: +30 2821063072, ataerolimenachanion@astynomia.gr

Αεροδρόμιο Χανίων
Δορυφορική άποψη του αεροδρομίου Χανίων

Η θέση στο χάρτη

Για να σας βοηθήσουμε να έλθετε στο αεροδρόμιο με αυτοκίνητο, εισάγεται τις συντεταγμένες στη συσκευή πλοήγησης (GPS) που διαθέτετε.

Γεωγραφικό πλάτος και μήκος

35°32’24.39″N 24° 8’25.92″E
ή
35.540108, 24.140533

Διεύθυνση

Εθνική οδός Αεροδρομίου-Σούδας, Αεροδρόμιο Χανίων, Χανιά 731 00

Αεροπορικές εταιρίες

Οι αεροπορικές εταιρίες που έχουν σύνδεση με το αερολιμένα Χανίων είναι: Aegean Airlines, AirExplore, AirSeven, Austrian Airlines, Blue Air, British Airways, Brussels Airlines, Buzz, Condor, Easyjet, Edelweiss Air, Enter Air, Eurowings, Finnair, jet2.com, jettime A/S, Lufthansa, Neos, Norwegian Air Shuttle, Olympic air, Ryanair, SAS Scandinavian Airlines, Sky Express, SmartLynx Airlines, Smartwings A.S., Smartwings, Sunclass Airlines, Sundair, Tarom, Trade air, Transavia, TUI Airways, TUI fly, Tus Airways, και Wiss air.

Το σημείο ελέγχου εισιτηρίων και παράδοσης αποσκευών στο ισόγειο του αεροδρομίου Χανίων
Το σημείο ελέγχου εισιτηρίων και παράδοσης αποσκευών στο ισόγειο του αεροδρομίου Χανίων
Στην είσοδο της αναχώρησης πτήσεων στο πρώτο όροφο
Στην είσοδο της αναχώρησης πτήσεων στο πρώτο όροφο

Αεροδρόμιο Χανίων Ιωάννης Δασκαλογιάννης ερωτήσεις απαντήσεις

Υπάρχει ταξί έξω από το αεροδρόμιο;

Ταξί θα βρείτε πάντα έξω από το αεροδρόμιο Χανίων ακόμα και αν η πτήση σας φτάσει μεσάνυχτα ή ξημερώματα.

Υπάρχει δημόσια συγκοινωνία;

Ναι υπάρχουν λεωφορεία που ονομάζονται ΚΤΕΛ αλλά δεν υπάρχουν συχνά δρομολόγια (δείτε εδώ)

Πιο είναι το κόστος του ταξί για να πάω στην πόλη των Χανίων;

Θα σας κοστίσει 23€ Δείτε παρακάτω το αναβλητικό τιμοκατάλογο

Γιατί το αεροδρόμιο είναι θολό στο google map;

Το αεροδρόμιο χρησιμοποιείται από το Ελληνικό και Αμερικάνικο στρατό. Η φωτογράφιση ή βιντεοσκόπηση απαγορεύεται.

Υπάρχει χώρος ξεκούρασης στο αεροδρόμιο ή ξενοδοχείο κοντά;

Δυστυχώς δεν υπάρχει χώρος ξεκούρασης στο αεροδρόμιο ή ξενοδοχείο κοντά

Είναι ανοιχτό τα μεσάνυχτα;

Κατά την καλοκαιρινή περίοδο (Απρίλιος – Οκτώβριος) είναι ανοικτό 24ωρές το 24ωρο τους υπόλοιπους μήνες δεν υπάρχουν πτήσεις τα μεσάνυχτα.

Υπάρχει χώρος καπνιστών;

Δυστυχώς δεν υπάρχει χώρος καπνιστών Να σημειώσουμε ότι απαγορεύτε αυστηρά το κάπνισμα εντός κλειστών χώρων. Μπορείτε όμως να καπνίσετε σε εξωτερικό χώρο μόνο.

Υπάρχει atm για ανάληψη μετρητών;

Ναι υπάρχει atm για ανάλυση μετρητών

Υπάρχει ντους;

Όχι δεν υπάρχει ντους στο αερολιμένα Χανίων

Υπάρχουν Duty free;

Ναι υπάρχουν duty free

Υπάρχει δωρεάν χώρος στάθμευσης;

Δεν υπάρχει δωρεάν χώρος στάθμευσης εντός αεροδρομίου. Tips: Ο χώρος σταθμεύσεις εντός του αεροδρομίου είναι ακριβότερος από αυτά που είναι έξω από το αεροδρόμιο. Σας μεταφέρουν με mini van στο αεροδρόμιο.

περιοχή ελέγχου επιβατών
Περιοχή ελέγχου επιβατών
Hellenic Duty Free Shops
Hellenic Duty Free Shops
αναχωρησεισ χανια αεροδρομιο
αίθουσα αναχωρήσεων
Ο αεροδιάδρομος - αεροδρομιο χανιων αφιξεις - δασκαλογιαννησ αεροδρομιο
Ο αεροδιάδρομος

Χρήσιμες πληροφορίες

tags: αθηνα χανια αεροπορικα, αφιξεισ εξωτερικου αναχωρησεισ χανια αεροδρομιο χανιων αφιξεις δασκαλογιαννησ, αναχωρησεις αεροδρομιο χανιων, χανια αεροδρομιο λεωφορειο, αεροδρομιο ηρακλειου αφιξεις