Λιμάνι της Σούδας

Διεύθυνση

Σούδα

GPS

35.48890875086, 24.075765609741

ΤηλέφωνοΤο λιμάνι της Σούδας βρίσκεται έξι χιλιόμετρα ανατολικά από το κέντρο της πόλης των Χανίων και είναι το βασικό λιμάνι του νομού

Συνδέεται με συχνά δρομολόγια των αστικών λεωφορείων αλλά και των λεωφορείων Κ.Τ.Ε.Λ. που εκτελούν δρομολόγια προς Ρέθυμνο και στο αεροδρόμιο Χανίων

Ενοικίαση Αυτοκινήτου στο Λιμάνι Σούδας

Στο λιμάνι της Σούδας δραστηριοποιούνται οι εταιρίες Anek Lines, Blue star Ferries και Minoan Lines.

Λιμάνι της Σούδας – Δρομολόγια Χανιά – Πειραιάς (Αθήνα)

Κατά τους χειμερινούς μήνες η κοινοπραξία Anek Lines και Blue star Ferries υπάρχουν ακτοπλοϊκά δρομολόγια καθημερινά και αναχωρούν από τα Χανιά στις 22:00 και φθάνει στις 6 στο Πειραιά ενώ το αντίστροφο δρομολόγιο ξεκινάει στις 21:00 από Πειραιά και φτάνεις στις 5:30 το πρωί.

Η Minoan Lines τους χειμερινούς μήνες ταξιδεύει από Χανιά στις 17:00 και φτάνει στις 6:30 το πρωί στο Πειραιά με ενδιάμεσο σταθμό το Ηράκλειο ενώ το αντίστροφο δρομολόγιο ξεκινάει στις 21:00 από Πειραιά και φτάνεις στις 10:00 το πρωί στα Χανιά με ενδιάμεσο σταθμό το Ηράκλειο.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες το σκηνικό αλλάζει με καθημερινά απευθείας ακτοπλοϊκά δρομολόγια και έκτακτα ημερήσια δρομολόγια από όλες τις εταιρίες για να καλύψουν την τουριστική ζήτηση.

Όλα τα πλοία είναι μεγάλα και καλοτάξιδα με δυνατότητα να μεταφέρετε μηχανάκι, αυτοκίνητο, τροχόσπιτο ή ακόμα και μικρό σκάφος.

Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια κυμαίνονται από 45€ το κατάστρωμα, 55 οι αεροπορικές θέσεις και από 75 οι εξωτερικές καμπίνες.

Φυσικά δεν πρέπει να παραλείψουμε να τονίσουμε ότι υπάρχουν στις γραμμές Κρήτης αρκετές προσφορές για παιδιά, φοιτητές, πολύτεκνους, οπλίτες, ΑΜΕΑ κ.α.

To Λιμάνι της Σούδας – Χάρτης

Λιμάνι της Σούδας - Χάρτης
Χάρτης από το soudaport.gr

Να σημειώσουμε ότι στο λιμάνι της Σούδας λειτουργεί και σταθμός κρουαζιέρας με πάνω από 100 κρουαζιερόπλοια να δένουν στο συγκεκριμένο χώρο.

Tips

Αν και θα βρείτε μέσα στο λιμάνι εκδοτήριο εισιτηρίων προτιμήσετε να κλείσετε ηλεκτρονικά τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια κατά τους θερινούς μήνες ή περίοδο εορτών.

Το λιμάνι του Πειραιά έχει αυξημένη κίνηση ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Προτείνουμε να είσαι στην Πύλη αναχώρησης τουλάχιστον 1,5 ώρα νωρίτερα, ειδικά αν ταξιδεύεις με όχημα.

Μπορείς να φτάσεις στην πύλη αναχώρησης με το δωρεάν λεωφορείο του ΟΛΠ που εξυπηρετεί το επιβατικό κοινό και σταματάει σε όλες τις πύλες του Πειραιά.

λιμανι σουδας, Χανια λιμανι σουδα δρομολογια, λιμανι χανιων αναχωρησεις, χανια λιμανι φωτογραφιες, λιμανι σουδας αφιξεις