Χανιώτης, θύμα οπαδικής βίας περιγράφει την επίθεση που δέχτηκε (video)

Χανιώτης, θύμα οπαδικής βίας περιγράφει την επίθεση που δέχτηκε (video)

Οι βίαιες επιθέσεις στους δρόμους με πρόφαση τις οπαδικές διαφορές δεν είναι φυσικά ένα φαινόμενο που προέκυψε πρόσφατα. Εδώ και δεκαετίες λαμβάνουν χώρα τέτοια περιστατικά αλλά τα θύματα τις περισσότερες φορές είτε δεν βρίσκουν τη δύναμη να καταγγείλουν είτε φροντίζουν να μη δημοσιοποιούν τα περιστατικά για δικούς τους λόγους.

Ο Νίκος Νούλας από τα Χανιά έπεσε θύμα μία τέτοιας επίθεσης πριν από περίπου ένα μήνα.

Άγνωστοι τον πλησίασαν και με πρόσχημα την οπαδική του προτίμηση άρχισαν να τον ξυλοκοπούν χωρίς έλεος.

Λίγα 24ωρα πριν αλλάξει ο χρόνος, ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στο κέντρο των Χανίων.

Όπως καταγγέλλει ο Νίκος Νούλας, ήταν 30 Δεκεμβρίου και ώρα 22:45, όταν περπατούσε στην οδό Σκαλίδη, στο κέντρο των Χανίων. Δύο άγνωστοι τον πλησίασαν και του επιτέθηκαν λεκτικά στην αρχή. Έπειτα, άρχισαν να τον χτυπούν.

Σύμφωνα με τον νεαρό, μέσα σε όλη την παράνοια φώναζαν συνθήματα ομάδας. Όταν περαστικοί είδαν τον Νίκο πεσμένο στο πεζοδρόμιο, οι οπαδοί τους απείλησαν. «Όρθιος αλλά και πεσμένος έφαγα πολλές κλωτσιές και μπουνιές αποκλειστικά στο κεφάλι» γράφει χαρακτηριστικά ο Νίκος. «Παρακάλεσα να σταματήσουν αλλά μάταια»

«Αυτό που χωρίζει εμένα από τον Άλκη και τον κάθε δολοφονηθέντα είναι η τύχη. Ότι οι τύποι που μου την έπεσαν δεν κρατούσαν μαχαίρια κι ότι δεν μου προκλήθηκαν βαριά σωματικά τραύματα. Τα ψυχικά είναι άλλη υπόθεση» είπε.

«Με την πρώτη μπουνιά δεν αντέδρασα, φώναξα ήρεμα, κάπως αιφνιδιάστηκα. Συνέχισαν όμως με συνεχόμενα χτυπήματα. Με έριξαν κάτω, χτύπησα το κεφάλι μου στο πεζοδρόμιο αλλά αυτοί συνέχισαν να με χτυπάνε και πεσμένο, κυρίως στο κεφάλι» τονίζει χαρακτηριστικά στο Οpen.

Ο 23χρονος χρειάστηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο για να φροντίσει τα πολλά τραύματά του.

Αν και τα χτυπήματα στο κεφάλι ήταν πολλά και δυνατά, δεν υπέστη μεγαλύτερη ζημιά από καθαρή τύχη.

Τους παρακαλούσε να σταματήσουν αλλά εκείνοι συνέχιζαν χωρίς να δείχνουν το παραμικρό ίχνος όπως καταγγέλλει ο νεαρός άνδρας.

Δείτε την δήλωσή του: