Η κατάσταση με τα οργανωμένα κυκλώματα στον Πλατανιά έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Όποιος τολμά να καταγγείλει την ασυδοσία που επικρατεί στην παραλία και στους κεντρικούς δρόμους –με την παιδική επαιτεία, τους παράνομους μασέρ και τους μικροπωλητές– μπαίνει πλέον στο στόχαστρο της μαφίας.
Χθες το βράδυ, μέλη αυτών των κυκλωμάτων επιτέθηκαν σε κάτοικο της περιοχής με προφανή σκοπό τον εκφοβισμό του. Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, χάρη στην έγκαιρη και δυναμική επέμβαση των ομάδων ΟΠΚΕ που έχουν έρθει από την Αθήνα για να συνδράμουν την τοπική αστυνομία (όπως φαίνεται και στο αποκλειστικό φωτογραφικό ντοκουμέντο από το σημείο).
Η ανοχή γέννησε το θράσος
Το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο, αλλά η παρατεταμένη αδράνεια των τοπικών αρχών άφησε το πεδίο ελεύθερο στους εκμεταλλευτές.
Μικρά παιδιά χρησιμοποιούνται καθημερινά στα πεζοδρόμια ως «εργαλεία» για να προκαλέσουν τον οίκτο περαστικών και τουριστών. Πρόκειται για καραμπινάτη παιδική κακοποίηση και σοβαρό ποινικό αδίκημα περί έκθεσης ανηλίκου σε επαιτεία, το οποίο πλέον συνοδεύεται από μαφιόζικες πρακτικές και τραμπουκισμούς κατά πολιτών.
Το μεγάλο αγκάθι: Ζητάμε ασφάλεια, αλλά πού θα μείνουν οι αστυνομικοί;
Το γεγονός ότι χρειάστηκε η επέμβαση ειδικών δυνάμεων (ΟΠΚΕ) από την Αθήνα για να προστατευτεί ένας πολίτης δείχνει το μέγεθος της απειλής. Ωστόσο, εδώ αναδεικνύεται ακόμα ένα τεράστιο, δομικό πρόβλημα: Πού και πώς θα μείνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που έρχονται να μας βοηθήσουν;
Με τα ενοίκια στην Κρήτη, και ειδικά στις τουριστικές ζώνες, να έχουν φτάσει σε εξωπραγματικά, απλησίαστα επίπεδα λόγω της βραχυχρόνιας μίσθωσης, η διαμονή των αστυνομικών εξελίσσεται σε Γολγοθά.
Ο Δήμος και η επίσημη Πολιτεία τι ακριβώς κάνουν γι’ αυτό; Είναι τουλάχιστον υποκριτικό να ζητάς ενισχύσεις και να απαιτείς από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. να βγάλουν το φίδι από την τρύπα, χωρίς να τους έχεις εξασφαλίσει τα στοιχειώδη: μια αξιοπρεπή και καλυμμένη οικονομικά κατοικία. Δεν μπορεί ο κάθε αστυνομικός να ξοδεύει τον μισθό του για να πληρώνει «χρυσά» δωμάτια προκειμένου να προστατεύει εμάς.
Φτάνει πια – Απαιτείται μόνιμη κάθαρση
Δεν μπορεί μια ολόκληρη περιοχή, η «βιτρίνα» του τουρισμού μας, να κρατείται όμηρος από παράνομα κυκλώματα.
Ο Πλατανιάς δεν θα γίνει γκέτο παρανομίας για χάρη των κερδών καμίας μαφίας. Οι αρχές οφείλουν να καθαρίσουν την περιοχή ΤΩΡΑ, πριν θρηνήσουμε θύματα. Η παιδική ηλικία, η ασφάλεια των πολιτών, αλλά και η αξιοπρέπεια των ανθρώπων που καλούνται να την επιβάλουν, δεν παζαρεύονται.
Ενεργοί Πολίτες Πλατανιά