Χανιωτάκι ο 7χρονος που βρέθηκε σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Ρέθυμνο – Για παρεξήγηση έκανε λόγο η κατηγορούμενη

Χανιωτάκι ο 7χρονος που βρέθηκε σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Ρέθυμνο – Για παρεξήγηση έκανε λόγο η κατηγορούμενη

Ενώπιον της ανακριτικής αρχής Ρεθύμνου βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας 1 Αυγούστου 2022, η 47χρονη με καταγωγή από την Λευκορωσία, η οποία συνελήφθη χθες για αρπαγή ενός 7χρονου.

Η 47χρονη ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο Τρίτη 2 Αυγούστου, ενώ της ασκήθηκε ποινική δίωξη για αρπαγή ανηλίκου σε βαθμό κακουργήματος από τον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, η κατηγορούμενη φέρεται να ισχυρίστηκε πως δεν είναι υπάλληλος του ξενοδοχείου αλλά την φιλοξενούσε σε αυτό μια εργαζόμενη.

Παράλληλα, υποστήριξε πως πρόκειται για παρεξήγηση και πως οδήγησε το παιδί στο δωμάτιο της γιατί το είδε μόνο του, μέχρι να επιστρέψουν οι γονείς του με καταγωγή από τα Χανιά.

Επιπρόσθετα, ο συνήγορος της κατηγορούμενης, υποστήριξε ότι οι γονείς του παιδιού δεν επιθυμούν την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος της γυναίκας και πως κατήγγειλαν το περιστατικό στην αστυνομία όταν συνειδητοποίησαν πως έλλειπε το παιδί τους.

Το ιστορικό

Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί της Κυριακή 31 Ιουλίου σε ξενοδοχείο των ανατολικών προαστίων της πόλη του Ρεθύμνου, όταν η 47χρνη, για αδιευκρίνιστους μέχρις στιγμής λόγου, άρπαξε ένα 7χρονο παιδί από τα Χανιά και το μετέφερε στο δωμάτιο της.

Ο 7χρονος, μετά από σχεδόν μια ώρα που βρίσκονταν στο δωμάτιο, κατάφερε να ξεφύγει καλώντας σε βοήθεια.

Προς μεγάλη ανακούφιση της οικογένειας του 7χρονου η έκβαση της περιπέτειας ήταν θετική, ενώ η αλλοδαπή εργαζόμενη συνελήφθη από της ΕΛΑΣ. Διερευνώνται οι συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η αρπαγή του παιδιού αλλά και τα κίνητρα της αλλοδαπής.