Χανιά: Προσωρινή παύση εργασιών μετά τις αρχαιολογικές αποκαλύψεις στη Χατζημιχάλη Γιάνναρη

Χανιά: Προσωρινή παύση εργασιών μετά τις αρχαιολογικές αποκαλύψεις στη Χατζημιχάλη Γιάνναρη

Στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας θα σχηματίσει αρκετά σαφή εικόνα η Εφορεία Αρχαιοτήτων για τα αρχαία που εντοπίστηκαν την Τετάρτη στα έργα που διεξάγονται στη Χατζημιχάλη Γιάνναρη, αλλά σύμφωνα με όσα δήλωσε στο zarpanews.gr η προϊσταμένη της Εφορείας, Ελένη Παπαδοπούλου, ήδη είναι ξεκάθαρο πως πρόκειται για κατάλοιπα κτιρίων της Αρχαίας Κυδωνίας.

Χανιά: Αποκαλύφθηκαν αρχαιολογικά ευρήματα στα έργα ανάπλασης της Χατζημιχάλη Γιάνναρη (φωτο)

“Η σημερινή πόλη είναι κτισμένη πάνω στην αρχαία πόλη και πρόκειται για κτιριακά κατάλοιπα από τον 4ο αιώνα προ Χριστού. Εμείς κάνουμε διερεύνηση τώρα, διενεργούμε ανασκαφή και την επόμενη Τρίτη ή Τετάρτη θα έχουμε περισσότερα στοιχεία”, ανέφερε η κα Παπαδοπούλου.

Το έργο ανάπλασης των οδών Χατζημιχάλη Γιάνναρη και Σκαλίδη επηρεάζεται από τα ευρήματα, ωστόσο, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, αναμένεται να προχωρήσει:

“Ο εργολάβος έχει σταματήσει στο συγκεκριμένο σημείο, αλλά στο άλλο τμήμα του έργου, δυτικά της Αγοράς, συνεχίζονται οι εργασίες. Η έρευνα θα δείξει, αν δεν υπάρχουν αρχαιότητες μέχρι τη Χατζημιχάλη Γιάνναρη, “θα μποροεί να γίνει μια μικρή παράκαμψη στο χαντάκι που σκαβεται. Περιμένουμε το χαντάκι του ΔΕΔΔΗΕ να δούμε αν υπάρχουν και εκεί κτιριακά κατάλοιπα. Πιθανόν τα κτίρια να είναι στην επίχωση της τάφρου”, προσέθεσε.

Για το επιφανειακό τμήμα του έργου πάντως δεν φαίνεται να υπάρχει ζήτημα, με την κα Παπαδοπούλου να λέει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να καλυφθούν τα σκαμμένα με το όποιο πεζοδρόμιο ή άσφαλτο στη συνέχεια.

zarpanews.gr