Χανιά: Αποκαλύφθηκαν αρχαιολογικά ευρήματα στα έργα ανάπλασης της Χατζημιχάλη Γιάνναρη (φωτο)

Χανιά: Αποκαλύφθηκαν αρχαιολογικά ευρήματα στα έργα ανάπλασης της Χατζημιχάλη Γιάνναρη (φωτο)

Αρχαία ευρήματα αποκαλύφθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης κατά την διάρκεια των εργασιών ανάπλασης που εκτελούνται στην οδό Χατζημιχάλη Γιάνναρη στα Χανιά.

aeweb

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό για το τι ακριβώς ευρήματα πρόκειται. Αναμένονται ανακοινώσεις από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων, Μιχάλης Καλογριδάκης μιλώντας στο zarpanews.gr, δήλωσε: «Βρέθηκαν κάποια αρχαία, τα οποία εξετάζονται από την αρχαιολογία, αναμένουμε να μας πει τι ακριβώς είναι και τι πρόκειται να γίνει. Ο ΔΕΔΗΕ συνεχίζει κανονικά τα έργα γιατί δεν έχει φτάσει στα αρχαία, εμείς κλείνουμε τα πεζοδρόμια. Η ΔΕΥΑΧ πρόλαβε και έφτασε στο σημείο όπου βρέθηκαν τα αρχαία. Περιμένουμε την αρχαιολογία».

Στο σημείο βρέθηκε και κλιμάκιο της αρχαιολογίας, με τις υπεύθυνες για το έργο την κ. Αγγελική Τσίγκου και την Κατερίνα Τζανακάκη, τμηματάρχη προϊστορικών και κλασικών αρχαιοτήτων και μουσείων Χανίων.

«Στην πλατεία βρέθηκαν κατά το παρελθόν σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα, μετά από ανασκαφικές έρευνες και περνάει και ο κεντρικός βενετσιάνικος αγωγός. Το είχαμε υπ’ όψιν και η εφορεία έστειλε εξειδικευμένο προσωπικό για να κάνει την έρευνα που χρειάζεται. Θα υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση και πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά», δήλωσε ο τεχνίτης των ανασκαφών, Μανώλης Τσιτσιρίδης.

Η κ. Τσίγκου δήλωσε ότι «είναι πρώιμο για οτιδήποτε. Εντός των ημερών θα υπάρξουν νεότερα από τους αρμόδιους φορείς των Χανίων. Εντοπίστηκαν χθες αργά το μεσημέρι και είναι γνωστό ότι στην περιοχή υπάρχουν πολλά αρχαία. Νεότερα θα προκύψουν με την εξέλιξη των εργασιών».

zarpanews