Χανιά: Μέσα από την φυλακή κανόνιζε την διανομή των ναρκωτικών επικεφαλής κυκλώματος (φωτο)

Χανιά: Μέσα από την φυλακή κανόνιζε την διανομή των ναρκωτικών επικεφαλής κυκλώματος (φωτο)

Σαρωτική αστυνομική επιχείρηση σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά για την αποκάλυψη συμμορίας που καλλιεργούσε και διακινούσε χασίς και όχι μόνο – Αιφνιδιαστική έρευνα στην φυλακή Χανίων

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, εγκληματική ομάδα η οποία δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή του Ηρακλείου αλλά με προεκτάσεις σε Ρέθυμνο και Χανιά.

Συγκεκριμένα, μετά από έρευνα καθώς και αξιοποίηση στοιχείων από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου προέκυψε ότι ομάδα αποτελούμενη από 23 συνολικά άτομα, όλοι Έλληνες, προέβαινε στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, την συγκομιδή και φύλαξη αυτών και στη συνέχεια προμήθευε ποσότητες κάνναβης για την περαιτέρω διακίνηση τους αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος.

Αναλυτικότερα, ηγετικό ρόλο είχε 44χρονος Έλληνας έγκλειστος στο Κατάστημα Κράτησης Χανίων στην Αγυιά, , ο οποίος παρείχε πληροφορίες και οδηγίες σχετικά με την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και τη διοχέτευση της σε βασικούς προμηθευτές.

Μάλιστα νωρίς το απόγευμα της Τρίτης πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστική έρευνα στην φυλακή Χανίων με αποτέλεσμα να βρεθεί στην κατοχή του 44χρονου ένα κινητό τηλέφωνο.

Σημαντικό ρόλο στην ομάδα είχε 32χρονος Έλληνας-συλληφθείς ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με την καλλιέργεια των δενδρυλλίων, την συγκομιδή και τη φύλαξη τους. Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, είχαν επιμέρους ρόλους προβαίνοντας κατά περίπτωση στην καλλιέργεια των δενδρυλλίων παρέχοντας και κατάλληλο εξοπλισμό και περαιτέρω στην επικοινωνία για τη διάθεση τους και τη  διακίνηση σε αγοραστές έναντι χρηματικού ποσού.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες και στοχευμένες δράσεις, σήμερα οργανώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου και πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου, με τη συμμετοχή αστυνομικών του ΤΕΚΑΜ Κρήτης, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) Ηρακλείου, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, Ρεθύμνου & Μυλοποτάμου, του Τμήματος Ασφάλειας Ιεράπετρας και του Κλιμακίου Αστυνομικών Επιχειρήσεων Σητείας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου φυτεία αποτελούμενη από 30 δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες και λοιπούς χώρους που κατέχουν και χρησιμοποιούν οι συλληφθέντες όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

 • 587 γραμμάρια κάνναβης,
 • 1 πιστόλι με γεμιστήρα,
 • 4 ζυγαριές ακριβείας,
 • 53 φυσίγγια,
 • το χρηματικό ποσό των 850 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες,
 • σιδερογροθιά,
 • μεταλλικό γκλόπ,
 • μαχαίρι,
 • 3 φωτοβολίδες,
 • 66 κροτίδες,
 • 12 κινητά τηλέφωνα και επιπλέον (κάρτες SIM, φορτιστής και συσκευή bluetooth)
 • τετράδιο με ιδιόχειρες σημειώσεις ονομάτων και χρηματικών ποσών

Κατασχέθηκαν 3 αυτοκίνητα, τα οποία χρησιμοποιούνταν για την διευκόλυνση στη διακίνηση των ναρκωτικών και την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Στην διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν 11 άτομα ενώ σχηματίστηκε δικογραφία κατα 12 ατόμων επιπλέον.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.