Χανιά: Κι άλλη δομή του Δήμου φεύγει από ακίνητο της Εκκλησίας

Χανιά: Κι άλλη δομή του Δήμου φεύγει από ακίνητο της Εκκλησίας

Χανιά: Κι άλλη δομή του Δήμου φεύγει από ακίνητο της Εκκλησίας

Δεν έχει κοπάσει ακόμα ο θόρυβος που έχει δημιουργηθεί με το ζήτημα της “έξωσης” του Κοινωνικού Παντοπωλείου Χανίων (δείτε εδώ) και άλλη μία υπόθεση που αφορά δομή του Δήμου η οποία στεγάζεται σε ακίνητο της Εκκλησίας φέρνει στη δημοσιότητα το parakritika.gr.

Σύμφωνα λοιπόν με απόλυτα έγκυρες πηγές, έχει ζητηθεί από τον ΔΟΚΟΙΠΠ του Δήμου Χανίων να αποχωρήσει το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Παλιάς Πόλης από το ακίνητο στο οποίο στεγάζεται στην οδό Επισκόπου Νικηφόρου 31.

Το κτίριο ανήκει στην ενορία  Αγίων Αναργύρων και ζητήθηκε από τον ΔΟΚΟΙΠΠ να αποχωρήσει το ΚΔΑΠ Παλιάς Πόλης τον ερχόμενο Ιούλιο, προκειμένου να στεγαστεί εκεί κάποια δομή της εκκλησίας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως έχει κοινοποιηθεί και σχετικό έγγραφο στον Δήμο Χανίων.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως το ΚΔΑΠ Παλιάς Πόλης αποτελεί ένα από τα πιο ζωντανά “κύτταρα” των Χανίων, απασχολώντας δημιουργικά πολλά παιδιά, με ποικίλες δραστηριότητες και προγράμματα.

Πρόκειται για μία δομή που επίσης προσφέρει πολλά, δεδομένης της εποχής μας που θέλει τα παιδιά να είναι τις περισσότερες ώρες μπροστά από μία οθόνη.

Μάλιστα, το κτίριο έχει ανακατασκευαστεί πλήρως σε τέσσερα επίπεδα με πρόσβαση και διαθέτει και ανελκυστηρα ΑΜΕΑ.

Το zarpanews.gr επικοινώνησε με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη, η οποία ανέφερε ότι πράγματι, από πέρσι έχει ζητηθεί από τον Δήμο να αδειάσει το κτίριο καθώς η ενορία Αγίων Αναργύρων, στην οποία ανήκει το ακίνητο, θέλει να το χρησιμοποιήσει για δικούς της σκοπούς.

“Έγιναν διαβουλεύσεις, επικοινωνήσαμε και με τον Μητροπολίτη που συνέβαλε στο να μας δοθεί περισσότερος χρόνος, αλλά η ενορία δεν θέλει να συνεχίσει να μας παραχωρεί το κτίριο. Ήταν δωρεάν η παραχώρηση και είχαν γίνει και παρεμβάσεις με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, αλλά τώρα θα πρέπει το ΚΔΑΠ να φύγει από εκεί.”

Ο εφημέριος της ενορίας  Αγίων Αναργύρων, π. Γεώργιος Πατεδάκης, ανέφερε ότι η ενορία είχε παραχωρήσει το κτίριο πριν από 15 χρόνια και το συμφωνητικό έληξε στις 8 Νοεμβρίου 2020. Υποστήριξε μάλιστα ότι η ενορία δεν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το κτίριο για εμπορικούς σκοπούς:

“Εμείς δεν έχουμε άλλο κτίριο όπου θα μπορούμε να κάνουμε δράσεις ως ενορία. Έχουμε βρει και πρόγραμμα από το υπουργείο Εργασίας που θα μας επιτρέψει να απασχολούμε τα παιδιά, με το κατάλληλο προσωπικό, θέλουμε επίσης να μπορούμε να κάνουμε συγκεντρώσεις, να λειτουργήσει κατηχητικό. Δεν μπορούμε να κάνουμε μια συγκέντρωση χωρίς αυτό το κτίριο. Δώσαμε μια παράταση ως τις 20 Ιουνίου, αλλά χρειαζόμαστε το κτίριο και δεν έχουμε σκοπό να το αξιοποιήσουμε εμπορικά.”

Να τονίσουμε ότι η ενορία δεν έχει άλλο κτήριο πέρα από το Ιερός Ναό Αγίων Αναργύρων στα Χανιά

Το ΚΔΑΠ εξυπηρετεί 30 παιδιά αυτό το διάστημα και το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν έχει βρεθεί άλλο κτίριο που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να το στεγάσει, σχετικά κοντά στο σημείο:

“Έχουμε βάλει τρία μεσιτικά γραφεία, έχω ψάξει και εγώ η ίδια, αλλά στην Παλιά Πόλη δεν έχουμε βρει τίποτα”, λέει η κα Ζερβουδάκη.

Προς το παρόν πάντως, φαίνεται ότι η παιδική δομή δεν έχει μέλλον στο κτίριο αυτό.