Χανιά: Επιχείρηση «σκούπα» στο Παλιό Λιμάνι – Πραγματοποιήθηκε μια σύλληψη και αρκετές προσαγωγές (φωτο)

Χανιά: Επιχείρηση «σκούπα» στο Παλιό Λιμάνι – Πραγματοποιήθηκε μια σύλληψη και αρκετές προσαγωγές (φωτο)
aeweb

Βεβαιώθηκαν πρόστιμα αρκετών χιλιάδων ευρώ και κατασχέθηκε παράνομο εμπόρευμα – Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε τακτική βάση όλη την τουριστική σεζόν

Μια μεγάλη επιχείρηση στήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 29 Ιουνίου στο Παλιό Λιμάνι Χανίων με στόχο την πάταξη της παραβατικότητας και του υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου.

Αφορμή για την τεράστια συντονισμένη επιχείρηση στάθηκε έγγραφο επιστολή των καταστηματαρχών της παλιά Πόλης που είχε δημοσιευτεί πριν λίγες μέρες και έκανε λόγο για καταστάσεις που δημιουργούν προβλήματα στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο Ενετικό Λιμάνι και αφήνουν αρνητικές εντυπώσεις στους επισκέπτες.

Χανιά: «Το βενετσιάνικο λιμάνι των Χανίων μετατρέπεται σε υπαίθριο ανατολίτικο παζάρι»

Η επιχείρηση που στήθηκε πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, της Ασφάλειας Χανίων, την Ασφάλεια του Κεντρικού Λιμεναρχείου και το Λιμενικό Τμήμα Χανίων.

Οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν ήταν εκτεταμένοι και κράτησαν για πολλές ώρες από τις 21:30 έως τη 1:30 και βασικός στόχος της τεράστιας επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε ήταν η πάταξη της παραβατικότητας που επικρατεί στην Παλιά Πόλη των Χανίων και ο περιορισμός του υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου.

Συγκεκριμένα κατά την διάρκεια των ελέγχων βεβαιώθηκαν πρόστιμα ύψους 6.000 ευρώ από το λιμεναρχείο για υπαίθριο πλανόδιο εμπόριο χωρίς άδεια και διενεργήθηκαν προσαγωγές στο αστυνομικό τμήμα ρομά και αλλοδαπών για έλεγχο και ταυτοποίηση καθώς και έλεγχο της νομιμότητας άδειας παράνομης.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε και μια σύλληψη αλλοδαπού καθώς δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις των αρχών. Επιπλέον κατασχέθηκαν και προϊόντα που βρέθηκαν να πωλούνται από τους πλανόδιους πωλητές.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε τακτική βάση όλη την τουριστική σεζόν σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ

flahnews.gr