Χανιά: «Το βενετσιάνικο λιμάνι των Χανίων μετατρέπεται σε υπαίθριο ανατολίτικο παζάρι»

Χανιά: «Το βενετσιάνικο λιμάνι των Χανίων μετατρέπεται σε υπαίθριο ανατολίτικο παζάρι»

Η ένωση τουριστικών καταλυμάτων νομού Χανίων αναφέρεται εκτενώς στα προβλήματα που ανακύπτουν από την παραβατική συμπεριφορά περιφερόμενων μικροπωλητών. Παράλληλα προχωράει σε προτάσεις ώστε να λυθούν τα προβλήματα.

Στην επιστολή που απέστειλε η ένωση τουριστικών καταλυμάτων νομού Χανίων αναφέρει τα εξής:

Ο τουρισμός είναι ζωτικής σημασίας όχι μόνο για την πόλη μας αλλά και για την οικονομία της χώρας μας. Αυτός μας στήριξε στα δύσκολα χρόνια των μνημονίων.

Τους καλοκαιρινούς μήνες το Παλιό Λιμάνι των Χανίων ο κυριότερος πόλος έλξης της Δυτικής Κρήτης σφύζει από ζωή με χιλιάδες αλλοδαπούς και ημεδαπούς τουρίστες να το επισκέπτονται καθημερινά.

Παράλληλα παρατηρούνται φαινόμενα παραβατικής συμπεριφοράς από περιφερόμενους μικροπωλητές (Ρομά ή αλλοδαπούς) που περιφέρονται με μπαλόνια ή κτυπώντας πλαστικές ντομάτες στο έδαφος ή εκτοξεύοντας φωτεινά παιγνίδια στον αέρα, βραχίονες για κινητά τηλέφωνα ή ακόμα περισσότερο ζητιανεύοντας τραγουδώντας είτε πουλώντας χαρτομάντιλα, λουλούδια CD κλπ.
Όλα τα παραπάνω δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα και αρνητική διαφήμιση σε μια χρονιά που oι επιχειρήσεις παλεύουν να βγάλουν τις ζημιές των 2 περασμένων ετών του κορωνοιού. Είναι ανεπίτρεπτο το Βενετσιάνικο Λιμάνι των Χανίων από τα πιο τουριστικά μέρη της Κρήτης να μετατρέπεται σε υπαίθριο ανατολίτικο παζάρι λαμβανομένου υπόψη και της στενότητας ελευθέρου χώρου που υπάρχει στο παραλιακό μέτωπο και όχι μόνο, του Βενετσιάνικου Λιμανιού και που θα αυξηθεί τον Ιούλιο – Αύγουστο.

Επειδή τα περισσότερα από τα παραβατικά αυτά γεγονότα λαμβάνουν χώρα στην κεντρική πλατεία του Παλαιού Λιμανιού και πέριξ αυτής μετά την δύση του ήλιου και επειδή έχουμε παρατηρήσει ότι όποτε εμφανίζεται περιπολικό ή μοτοσικλέτα του Λιμενικού Σώματος όλοι οι παραπάνω παράνομοι εξαφανίζονται μέσα σε δευτερόλεπτα, για να εμφανιστούν ξανά μέσα σε λίγα λεπτά μόλις το όχημα του Λιμενικού αποχωρήσει, προτείνουμε οι περιπολίες να είναι πεζές και να σταθμεύουν επί μακρόν στην πλατεία του λιμανιού εμποδίζοντας με την παρουσία τους και μόνο το να αναπτύσσονται οι ποικιλόμορφες παραπάνω παράνομες δραστηριότητες που βλάπτουν σημαντικά τον τουρισμό και την εικόνα της χώρας μας.

Επίσης αποτελεσματικό και χρήσιμο θα ήταν εκ μέρους της ΕΛΑΣ προς την οποία απευθύνεται η παρούσα επιστολή 2 από τις μοτοσυκλέτες της Αστυνομίας που σταθμεύουν σε διάφορα μέρη της πόλης, να βρίσκονται σε καθημερινή βάση τα βράδια στην αρχή της οδού Καραολή και Δημητρίου στην είσοδο του λιμανιού αποτρέποντας με τον τρόπο αυτό την κάθοδο επαιτών αλλά και μοτοποδήλατων που παραβιάζουν την απαγόρευση κυκλοφορίας .