Χανιά: Εκατοντάδες σάκοι με δώρα για τα παιδιά, στο «Santa Run Chania 2021» (φωτο)

Χανιά: Εκατοντάδες σάκοι με δώρα για τα παιδιά, στο «Santa Run Chania 2021» (φωτο)

Παραδόθηκαν την Παρασκευή 14/1/2022, στους εκπροσώπους των σωματείων ΕΛΕΠΑΠ, Κ.Η.Φ.Α.ΑΜΕΑ, ΚΗΦΑΠ “Η Μεγαλόχαρη”, “Ορίζοντα”, καθώς και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων,  τα είδη, που συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο της δράσης «Φτιάξε σάκο, γίνε Santa». Η δράση διοργανώθηκε από το Σωματείο «Santa Run Chania», τον Δήμο Χανίων και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Τα είδη, τα οποία υπερβαίνουν σε κόστος τα 20.000 ευρώ, ενώ ακόμη συνεχίζονται οι προσφορές, όπως γνωστοποιήθηκε από τους εκπροσώπους των διοργανωτών, συγκεντρώθηκαν στο Μεγάλο Αρσενάλι των Χανίων, όπου και ταξινομήθηκαν, βάσει φύλλου και ηλικίας, προκειμένου να παραδοθούν σε παιδιά, που βρίσκονται σε ανάγκη.

Χανιά: «Santa Run Chania» – Εκατοντάδες σάκοι γεμάτοι αγάπη (εικόνες – video)

«Για ακόμη μία χρονιά το Santa Run δίνει δυναμικά το «παρών» στο κομμάτι του εθελοντισμού και της προσφοράς. Με τις δύσκολες συνθήκες, που όλοι καλούμαστε να περάσουμε αυτή την περίοδο, η διοργάνωση κατάφερε να προσαρμοστεί και να δώσει τη δυνατότητα στους Χανιώτες και στους επισκέπτες της πόλης να δείξουν τον τρόπο για να βοηθήσουν σπουδαία σωματεία του τόπου μας», επεσήμανε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, τονίζοντας ότι αποδεικνύεται η αλληλεγγύη των Χανιωτών αλλά και η προσπάθεια των εθελοντών του «Santa Run» και του Δήμου Χανίων, ώστε να στηριχτεί ο σπουδαίος θεσμός.  

«Παραχωρήσαμε τον καλύτερο μας χώρο για να προωθήσουμε αυτή τη διοργάνωση, καθώς επίσης η ενίσχυση, που θα δώσουμε, δεν αφορά μόνο στους σάκους, που συγκεντρώθηκαν, αλλά σε συνολικά χίλιους σάκους, που θα προσφερθούν στις δομές, που διαχρονικά βοηθούν αθόρυβα τους ανθρώπους και κυρίως τα παιδιά, που το έχουν ανάγκη», ανέφερε ο κ. Σημανδηράκης, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι τα επόμενα Χριστούγεννα το «Santa Run» θα δώσει δυναμικά το «παρών» και θα συμπληρώσει τις πρωτοβουλίες του Δήμου, «ώστε τα Χανιά να είναι μια φωτισμένη πόλη πλημμυρισμένη από τους Άγιους Βασίληδες, αναδεικνύοντας τα όλοι μαζί,  όχι μόνο ως τόπο χριστουγεννιάτικου προορισμού, αλλά ως τόπο συνολικής προσφοράς και αλληλεγγύης», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Το Santa Run Chania 2022 δεν είναι οι άνθρωποι και οι αγκαλιές στους δρόμους, αλλά είναι αυτοί οι σάκοι, που κουβαλούν την έγνοια, την αγάπη και αυτό, που έχουμε δει τόσα χρόνια στη διοργάνωση. Ο συμβολισμός είναι το μεγαλύτερο μήνυμα του «Santa Run», καθώς αυτοί οι σάκοι, αγοράστηκαν από παιδιά για παιδιά, φροντίζοντας τουςαδύναμους», τόνισε από την πλευρά της η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Χανίων, Σοφία Μαλανδράκη.

«Τα ιδρύματα είναι πολλά, όσες είναι οι ανάγκες. Παίρνεις μόνο από την προσφορά και αυτό είναι το μήνυμα του “Santa Run, κατέληξε στην τοποθέτησή της η κα. Μαλανδράκη.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου “Santa Run Chania”, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Γιάννης Γιαννακάκης, στη δήλωσή του τόνισε χαρακτηριστικά: «Αυτή τη φορά δεν ντυθήκαμε Άγιοι Βασίληδες να γεμίσουμε τα Χανιά με ένα κόκκινο ποτάμι, όπως τα προηγούμενα χρόνια, αυτή τη χρονιά γίναμε ο ίδιοι Άγιοι Βασίληδες, γεμίζοντας αυτούς τους σάκους αγάπη. Εκατοντάδες σάκοι μοιράστηκαν από εδώ, από το Κ.Α.Μ., και επέστρεψαν γεμάτοι με τα δώρα και την αγάπη, που οι Χανιώτες και οι Χανιώτισσες αποδίδουν στα παιδιά της πόλης. Είναι σάκοι όχι ανάγκης αλλά αγάπης, που πριμοδοτούνται από τον Δήμο Χανίων με χρήματα. Με αυτό τον τρόπο το “Santa Run” δηλώνει πάλι την παρουσία του με έναν τρόπο, που θεωρούμε όχι μόνο ότι είναι πρωτότυπος αλλά και χρήσιμος», παρατήρησε ο κ. Γιαννακάκης.

Από την πλευρά τους, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ε. Ζερβουδάκη, o Πρόεδρος του εθελοντικού Συλλόγου «Ορίζοντας», Σπ. Αδοντάκης, η Πρόεδρος του Κ.Η.Φ.Α.ΑΜΕΑ, Ν. Βελεγράκη, η εκπρόσωπος του  ΚΗΦΑΠ “Η Μεγαλόχαρη”, Ε. Χουδαλάκη, και η Δ/ντρια της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων, Μ. Αρσενίδου, ως αποδέκτες των ειδών και της ενίσχυσης του Δήμου Χανίων, εξέφρασαν μεταξύ άλλων τις θερμές τους ευχαριστίες για την «έμπρακτη απόδειξη της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης», όπως τόνισαν, με την ευχή να συνεχίσει να υπάρχει αυτή η μεγάλη ανθρώπινη αγκαλιά.