Χανιά: «Santa Run Chania» – Εκατοντάδες σάκοι γεμάτοι αγάπη (εικόνες – video)

Χανιά: «Santa Run Chania» – Εκατοντάδες σάκοι γεμάτοι αγάπη (εικόνες – video)

Το Santa Run Chania έκανε πραγματικότητα το όραμα για άλλη μια φορά.

Όπως επισημαίνει το Σωματείο Santa Run:

 

«Δηλώσαμε όλοι το “παρών”, αλλιώς. Καθώς τρόποι θα υπάρχουν πάντα, όσο και αν οι δυσκολίες μας κρατούν σε απόσταση. Εμείς σε πείσμα των καιρών θα ερχόμαστε πιο κοντά από ποτέ… Τόσο κοντά που δεν θα μας ξεχωρίζει και χωρίζει κανείς και τίποτα!

 

Φέτος γίναμε Άγιοι Βασίληδες με έναν διαφορετικό τρόπο, μέχρι η πόλη μας να πλημμυρίσει ξανά από το κόκκινο ποτάμι προσφοράς και αλληλεγγύης της καθιερωμένης διοργάνωσης. Φέτος πήραμε το κόκκινο και το κάναμε λευκό… Μετατρέψαμε τα σώματα σε δώρα και τα δώρα σε ελπίδα! Σταθήκαμε δίπλα-δίπλα, όχι με τα σώματα, αλλά με τις καρδιές μας, με τις ψυχές μας. Κλείσαμε σε εκατοντάδες λευκούς σάκους αγάπη, όνειρα, ευχές… Και τα στείλαμε παντού.

Η δράση «Φτιάξε σάκο, γίνε Santa!» αγαπήθηκε από την πρώτη στιγμή και ο κόσμος για μία ακόμη φορά εμπιστεύτηκε το όραμά μας και έδειξε εμπράκτως την αγάπη του στα σωματεία που στηρίζουν παιδιά με αναπηρίες και καρκίνο (ΕΛΕΠΑΠ, ΚΗΦΑΑΜΕΑ, ΚΗΦΑΠ “Η Μεγαλόχαρη”, Σύλλογος “Ορίζοντας”), αλλά και τα παιδιά των κοινωνικών δομών του Δήμου και της Περιφέρειας καθώς και άλλων εθελοντικών σωματείων της πόλης μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες διαβίωσης.

Εκατοντάδες σάκοι φτιαγμένοι με αγάπη, γεμάτοι με δώρα και παιχνίδια κατέφθασαν στον χώρο του ΚΑΜ, στο Παλιό Λιμάνι, στον όμορφο χώρο που φέτος έγινε το σπίτι του Santa Run Chania, με εθελοντές πρόθυμους και πάντα χαμογελαστούς. Ένας χώρος που εκτός από τα δώρα και τις προσφορές των Χανιωτών και όσων επισκέφτηκαν την πόλη μας κατά τη διάρκεια των εορτών, φιλοξένησε την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: «Φωτιά στο λιμάνι». Φωτογραφικό υλικό από παλιότερα Santa Run και παράλληλες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα 10 χρόνια. Στιγμιότυπα των διοργανώσεων, αναμνήσεις εθελοντών και συμμετεχόντων μέσα από τον φωτογραφικό φακό 12 φωτογράφων. 

Η πιο γλυκιά «φωτιά» που θα ζεσταίνει πάντα την καρδιά μας και θα μας θυμίζει το κόκκινο ποτάμι προσφοράς και αλληλεγγύης που μοιράζει χαρά και χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι φωτογράφοι: Ζαχάρης Ανδρεαδάκης, Γιώργος Γεωργουλάς, Ντίνος Γδοντάκης, Μιχάλης Γοναλάκης, Τάκης Δασκαλάκης, Γιώργος Ζακινθυνάκης, Νίκος Ζακινθυνάκης, Σωτήρης Ζάχος, Σπύρος Ζερβουδάκης, Αντώνης Κουράτορας, Μαρία Πεντάρη, Αντώνης Στεφανίδης.

Επιμέλεια έκθεσης: Μιχάλης Γοναλάκης, Ρούλα Δρακάκη, Νεκτάριος Ξανθουδάκης.

Με την ολοκλήρωση της φετινής δράσης και της έκθεσης φωτογραφίας, οι σάκοι με τα δώρα τοποθετήθηκαν συμβολικά στην πλατεία Κατεχάκη στο παλιό λιμάνι.

Μετά την καταμέτρηση των σάκων και των αντίστοιχων εσόδων, τα δώρα που συγκεντρώθηκαν θα μοιραστούν μέσω των δομών του Δήμου, της Περιφέρειας και των εθελοντικών σωματείων, σε παιδιά με δυσκολίες διαβίωσης και θέματα υγείας. Επίσης, κάθε σάκος πριμοδοτείται από τον Δήμο Χανίων με 15 ευρώ για τις ανάγκες των παιδιών των ΕΛΕΠΑΠ, ΚΗΦΑΑΜΕΑ, ΚΗΦΑΠ “Η Μεγαλόχαρη” και του Συλλόγου “Ορίζοντας”.

Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Χανίων και την Περιφέρεια Κρήτης”.

Παραγωγή βίντεο: Κωνσταντίνος Γδοντάκης, Μιχάλης Γοναλάκης, Νίκος Φράγκος, Γιώργος Χαιρέτης.

Φωτογραφικό υλικό: Μιχάλης Γοναλάκης, Τάκης Δασκαλάκης, Γιώργος Χαιρέτης.