Χανιά: Δέντρο ξεριζώθηκε και έπεσε πάνω σε διερχόμενο όχημα στην εθνική (φωτο)

Χανιά: Δέντρο ξεριζώθηκε και έπεσε πάνω σε διερχόμενο όχημα στην εθνική (φωτο)

Λίγα εκατοστά απόστασης και κλάσματα του δευτερολέπτου χώριζαν μια οικογένεια Χανιωτών που επέστρεφε από την κυριακάτικη εκδρομή πίσω στη βάση της, από το να βρει τραγικό τέλος στον ΒΟΑΚ, σε ελάχιστη απόσταση από τον ποταμό Κοιλιάρη, όταν δέντρο έσπασε και έπεσε πάνω στον δρόμο, βρίσκοντας και το αυτοκίνητό τους.

Για καλή τύχη όλων, ο οδηγός είχε τα μάτια του ανοιχτά και βρισκόταν σε εγρήγορση, με αποτέλεσμα να προλάβει κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή να κάνει ελιγμό και να αποφύγει την τραγωδία, αποκομίζοντας μόνο υλικές ζημιές.

Είδα το δέντρο να πέφτει ξαφνικά“, δήλωσε ο ίδιος στο zarpanews.gr. “Ήταν περίπου 19:30 και ενώ δεν φυσούσε καθόλου, με την άκρη του ματιού μου αντιλήφθηκα ότι το δέντρο πέφτει πάνω στον δρόμο. Κάνω μια παρατιμονιά και μας χτύπησε, αλλά όχι έτσι ώστε να τραυματιστούμε.

Στο αυτοκίνητο, εκτός από τον ίδιο, βρίσκονταν η σύζυγός του και το παιδί του ζευγαριού.

“Ευτυχώς το είδα και ευτυχώς που δεν ερχόταν κανείς από απέναντι, αλλιώς θα είχαμε σκοτωθεί”, είπε ακόμα ο οδηγός. “Μετά σταμάτησα, κάλεσα την αστυνομία που ήρθε και κατεγραψε το συμβάν. Το δέντρο είχε πέσει κάθετα στον δρόμο, άλλοι οδηγοί σταμάτησαν μετά και το έβγαλαν από το οδόστρωμα στο πλάι”, προσέθεσε.

Επισήμανε ακόμα ότι δεν επρόκειτο για κάποιο κλαδί που κρεμόταν πάνω από τον δρόμο, αλλά ο κορμός ενός δέντρου που έσπασε ξαφνικά.

Ακόμα και αν ήταν κλαδί, το μέγεθός του ήταν τέτοιο που εύκολα θα μπορούσε να σκοτώσει όποιον περνούσε από κάτω, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του zarpanews.gr.

Οι συνειρμοί με την πρόσφατη τραγωδία στο Ηράκλειο είναι προφανείς.

Δείτε τις φωτογραφίες: