Χανιά: Απελπιστική η κατάσταση στη Σπλάντζια – Οργή κατοίκων

Χανιά: Απελπιστική η κατάσταση στη Σπλάντζια – Οργή κατοίκων

«Αγανάκτηση», αυτή η λέξη μπορεί να περιγράψει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι κάτοικοι της Σπλάντζιας για όλα όσα βιώνουν τις πρώτες πρωινές ώρες.

aeweb

Τα αισθήματα τους αυτά τα μετέφεραν χθες στους αντιδημάρχους Μιχάλη Τσουπάκη και Νίκο Χαζιράκη και στον πρόεδρο της Επιτροπής κυκλοφοριακού Μιχάλη Καλογριδάκη σε χθεσινή συνάντηση στην οποία και πάλι θέμα ήταν τα προβλήματα που παρουσιάζονται ειδικά τις πρώτες πρωινές ώρες στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας και είχαν αναφέρει σχετικά σε δημοσίευμα τους τα “Χ.Ν.” την περασμένη Δευτέρα.

«Κατουράνε στις πόρτες μας, κάνουν εμετό στις αυλές μας, φασαρία απίστευτη, η μουσική τέρμα και η αστυνομία… απούσα. Η κατάσταση τώρα και μερικές εβδομάδες είναι άγρια στη Σπλάντζια και θα γίνει σίγουρα κάτι άσχημο» τόνισε κάτοικος της περιοχής, ενώ άλλος επισήμανε πως «υπάρχει τρομερή ένταση δεν μπορείς να τους πεις κάτι γιατί αμέσως σου πουλάνε τσαμπουκά. Υπάρχει σίγουρα διακίνηση ναρκωτικών».

Χανιά: Απαράδεκτες καταστάσεις στη Σπλάντζια – Εμετοί, σκουπίδια και ούρα!

«Έρχονται με δύο αυτοκίνητα με ηχεία και τέρμα μουσική όλη νύχτα! Δεν μπορεί να κοιμηθεί άνθρωπος, όλη νύχτα είμαστε στην αϋπνία. Δεν μπορεί να βρει η αστυνομία ποιοι είναι αυτοί με τα αυτοκίνητα που σταματάνε στην πλατεία και στήνουν κορωνοπάρτι; Σίγουρα μπορεί αλλά σίγουρα δεν θέλει γιατί αυτοί που στήνουν αυτά τα πάρτι έχουν σίγουρα “άκρες” και πολύ ψηλά» είπε άλλος κάτοικος.

«Δουλεύουμε, πληρώνουμε φόρους, δώσαμε χρήματα για να φτιάξουμε σπίτια και έχουμε ένα ατελείωτο πάρτι όλη νύχτα, και τους νεαρούς να κάνουν αίσχη στις πόρτες των σπιτιών και τις αυλές μας» είπε γυναίκα κάτοικος της περιοχής, ενώ άλλος τόνισε πως πρόβλημα είναι και η χωρίς μέτρο ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων στα πεζοδρόμια και στην πλατεία.

Η ένταση ήταν τέτοια που πολλές φορές στη διάρκεια της συζήτησης χρειάσθηκε να γίνει έκκληση για ηρεμία.

Παίρνοντας το λόγο ο αντιδήμαρχος κ. Ν. Χαζιράκης τόνισε πως τα περισσότερα παράπονα έχουν να κάνουν με θέματα που αφορούν την αστυνόμευση και ο Δήμος άμεσα θα προχωρήσει σε σχετική ενημέρωση των αστυνομικών αρχών.

Για την καθαριότητα ο κ. Μ. Τσουπάκης ανέφερε πως θα ενταθεί ο καθαρισμός των δημόσιων χώρων τις πρωινές ώρες, πως θα υπάρξει νέα ενημέρωση για τους μικρούς χρωματιστούς κάδους που έχουν δοθεί στους κατοίκους, ενώ παρατήρησε πως πρόθεση του είναι να απομακρυνθούν τα καλαθάκια από την πλατεία καθώς σε αυτά πετιούνται σακούλες.

Για τα εγκαταλελειμμένα κτήρια που χρησιμοποιούνται ως χώροι για απόρριψη απορριμμάτων ή γίνεται διακίνηση ναρκωτικών ο Δήμος θα ενημερώσει το υγειονομικό για να ξεκινήσει τη διαδικασία που προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Χανιά: Τραγικές καταστάσεις με τα νυχτερινά πάρτι σε πλατεία (φωτό)

Τέλος ο κ. Μ. Καλογριδάκης επισήμανε πως η απαγόρευση της κίνησης των οχημάτων στην πλατεία δεν τηρείται και ο Δήμος προσανατολίζεται στο μέλλον να τοποθετήσει “μπάρες”, ενώ κάλεσε τους κάτοικους να ανανεώσουν της κάρτες στάθμευσης τους (σε αυτό το σημείο οι κάτοικοι απάντησαν πως τους ζητούνται τα εκκαθαριστικά του 2021 για να τις ανανεώσουν όταν ακόμα δεν έχουν κάνει τις δηλώσεις τους).

«Αυτό που πρέπει να γίνει κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής να βγουν και να πουν ότι αυτή η κατάσταση πρέπει να λάβει τέλος» ανέφερε ο σύμβουλος δημ. Κοινότητας κ. Νεκτάριος Τζομπανάκης, ενώ ο αντιπρόεδρος της κοινότητας κ. Πέτρος Ζησάκης πρότεινε μεταξύ άλλων τον έλεγχο των καταστημάτων που παραμένουν ανοικτά μετά τις 11 και προσφέρουν αλκοόλ αλλά και τη δημιουργία τουαλετών στην πλατεία.

haniotika-nea.gr