Χανιά: Απαράδεκτες καταστάσεις στη Σπλάντζια – Εμετοί, σκουπίδια και ούρα!

Χανιά: Απαράδεκτες καταστάσεις στη Σπλάντζια – Εμετοί, σκουπίδια και ούρα!

Aπαράδεκτες καταστάσεις τις πρωινές ώρες στην πλατεία αλλά και στα γύρω στενά της Σπλάντζιας καταγγέλουν κάτοικοι και επαγγελματίες. Εμετοί, σπασμένα μπουκάλια και πλαστικά ποτήρια, ούρα στις εισόδους σπιτιών και καταστημάτων αποτελούν… μέρος της καθημερινότητας τις τελευταίες εβδομάδες.

Το… ποτήρι ξεχείλισε τις πρωινές ώρες της Κυριακής καθώς η κατάσταση ήταν χειρότερη από ποτέ.

Χανιά: Τραγικές καταστάσεις με τα νυχτερινά πάρτι σε πλατεία (φωτό)

«Μετά τις 2 στην πλατεία μπορεί να ήταν και 1000 άτομα, χωρίς υπερβολές. Τα μαγαζιά τα νυκτερινά είναι κλειστά παίρνουν αλκοόλ και μπύρες στο χέρι από κάποια που δουλεύουν ως take away και επικρατεί ένα χάος. Αν πάτε γύρω – γύρω από τον Αγ. Νικόλαο στα στενά θα πρέπει να κυκλοφορείτε με κλειστή μύτη» μας είπε κάτοικος της περιοχής, συμπληρώνοντας πως τηλεφώνησε στην αστυνομία αλλά δεν βρήκε καμία ανταπόκριση.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η κα Βάσω που διαθέτει κατάστημα στη οδό Δασκαλογιάννη.

«Πήγα να ανοίξω το κατάστημα την Κυριακή και τι να δω… εμετοί παντού, μπουκάλια μπύρες σε όλα τα περβάζια, τα παρτέρια γεμάτα πλαστικά ποτήρια! Μια απελπισία! Δέκα χρόνια έχουμε το μαγαζί πρώτη φορά αντικρίζουμε αυτό το πράγμα! Το τελευταίο δίμηνο η κατάσταση έχει ξεφύγει» τονίζει.

Χανιά: Party και κοσμοσυρροή σε κεντρική πλατεία της πόλης (φωτο)

Πιο πέρα ο κ. Κώστας διαθέτει επίσης κατάστημα. «Τα βράδια πλέον μαζεύω τα τραπέζια μόλις κλείσω. Η κατάσταση που επικρατεί είναι ανεξέλεγκτη και αυτό συμβαίνει το τελευταίο διάστημα» αναφέρει.

Άλλος κάτοικος τονίζει πως τις πρώτες πρωινές ώρες «μαζεύεται όλος ο κόσμος στην πλατεία, νεολαία. Πίνουν, μουσική αλλά πετάνε τα ποτήρια τους όπου βρουν, την ανάγκη τους την κάνουν στα παρτέρια, στις εισόδους των καταστημάτων. Είναι άθλια η κατάσταση»

Χανιώτικα νέα – φωτο kriti360