Χανιά: Άλυτο το πρόβλημα της στάθμευσης εν όψει κορύφωσης της τουριστικής κίνησης

Χανιά: Άλυτο το πρόβλημα της στάθμευσης εν όψει κορύφωσης της τουριστικής κίνησης

Προβληματισμών συνέχεια για το ζήτημα της στάθμευσης περιαστικά της παλιάς πόλης. Μετά το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα των “Χανιώτικων νέων” με απόψεις επαγγελματιών και κατοίκων στη δυτική πλευρά της παλιάς πόλης και η Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Ν. Χανίων εκφράζει την αγωνία της για το τι θα συμβεί σε λίγες εβδομάδες όταν αρχίζει να αυξάνεται η επισκεψιμότητα.

Χανιά: Τέλος το πάρκινγκ και στην Ανατολική Τάφρο – Στην τελική ευθεία η ανάπλαση του μνημείου

«Eμείς από πέρυσι εγγράφως έχουμε κοινοποιήσει τις θέσεις μας για το θέμα της στάθμευσης. Δυστυχώς έκτοτε δεν έχει γίνει τίποτα. Τώρα οι λιγοστοί χώροι στάθμευσης είναι γεμάτοι το απόγευμα και σε λίγες εβδομάδες θα είναι ακόμα πιο δύσκολη η στάθμευση» δηλώνει ο κ. Γιάννης Κουκουράκης πρόεδρος της Ένωσης.

Το Σαββατοκύριακο, οι χώροι στάθμευσης στην πλατεία Τάλω, στο οικόπεδο της ΑΒΕΑ, σε διπλανό οικόπεδο που χρησιμοποιείται για τον ίδιο σκοπό ήταν γεμάτοι αυτοκίνητα.

«Είναι μόνιμο θέμα διαμαρτυρίας από τους πελάτες τους δικούς μας, αλλά και όσους κατεβαίνουν στο λιμάνι. Ακούμε για περιαστικά πάρκιγκ αλλά μέχρι τώρα τίποτα το συγκεκριμένο. Από όσο γνωρίζω έχει καθαριστεί ένα οικόπεδο στον Κλαδισό αλλά ακόμα δεν έχει χρησιμοποιηθεί. Έχουν χαθεί πολλές θέσεις στάθμευσης και οι υπάρχοντες δεν επαρκούν γιατί όλοι θέλουν να βρεθούν στην παλιά πόλη» αναφέρει ο κ. Κουκουράκης.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι θα έπρεπε να είχε διεκδικηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού με μελέτη και σχέδιο η παραχώρηση της δυτικής τάφρου ώστε να χρησιμοποιηθεί ως χώρος στάθμευσης.