Ζευγάρι κέρδισε το δικαίωμα να ονομάσει το παιδί του Εωσφόρο (φωτο)

Ζευγάρι κέρδισε το δικαίωμα να ονομάσει το παιδί του Εωσφόρο (φωτο)

Ζευγάρι κέρδισε το δικαίωμα να ονομάσει το παιδί του Εωσφόρο (φωτο)

Ένα ζευγάρι από το Derbyshire κατάφερε να ονομάσει τον γιο του Lucifer (Εωσφόρο), παρά την αντίθεση του δικαστηρίου που υποστήριζε ότι είναι η άλλη ονομασία για τον διάβολο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δικαστής στο Derbyshire είπε στον Dan και τον Mandy Sheldon ότι ο μικρός γιος τους «δεν θα πετύχαινε στη ζωή» με όνομα όπως ο Lucifer, οπότε υπέβαλαν επίσημη καταγγελία και τώρα κατάφεραν να καταχωρήσουν το όνομα.

Ισχυρίζονται ότι δεν είναι καθόλου θρησκευτικό και ότι το όνομα είναι μια αναφορά στην ελληνική έννοια του ονόματος «φως» ή «πρωί».

Ο 37χρονος Νταν και η 32χρονη σύζυγός του πήγαν στο μητρώο του Τσέστερφιλντ κοντά στο σπίτι τους για να εγγραφούν μόλις άνοιξε ξανά μετά το lockdown.

O Νταν είπε στην Sun: «Ήμασταν πραγματικά ενθουσιασμένοι που πήγαμε να τον καταγράψουμε, αλλά η γυναίκα μας κοίταξε με απόλυτη αηδία. Μας είπε ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να βρει δουλειά και ότι οι δάσκαλοι δεν θα ήθελαν να τον διδάξουν

Προσπάθησα να εξηγήσω ότι δεν είμαστε θρησκευτικοί άνθρωποι, και ο Lucifer στα ελληνικά σημαίνει «ελαφρύς» και «πρωί» αλλά δεν θα άκουγε.

«Μας είπε ακόμη ότι ήταν παράνομο να ονομάζουμε ένα παιδί που στη Νέα Ζηλανδία και ότι ίσως θα μπορούσαμε να του ονομάσουμε κάτι άλλο, αλλά να τον αναφέρουμε ως Lucifer στο σπίτι».

Παρά τις προσπάθειες των υπαλλήλων του συμβουλίου, δεν βρέθηκε κανένας νομικός λόγος, και τώρα τους επιτρέπεται να ονομάσουν τον γιο τους Lucifer.

Η Dan πρόσθεσε: «Ειλικρινά, απλά σκεφτήκαμε ότι ήταν ένα ωραίο όνομα … ένα μοναδικό. Δεν περιμέναμε να έχουμε τόσο θλίψη γι ‘αυτό». 

gazzetta.gr