Υπόθεση παράνομων γεννήσεων: Στο Νοσοκομείο Χανίων γέννησε παρένθετη μητέρα

Υπόθεση παράνομων γεννήσεων: Στο Νοσοκομείο Χανίων γέννησε παρένθετη μητέρα

Η ιδιωτική Μονάδα στα Χανιά λειτουργεί με μέριμνα της Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και με ιατρούς από την Αθήνα – Η Κυριακή των απολογιών στην Δικαιοσύνη

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής 13/8 αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον της ανακρίτριας Χανίων για να απολογηθούν τα 9 άτομα που συνελήφθησαν με βαριές κατηγορίες για την ιδιωτική μονάδα ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι απολογίες των δυο ιατρών και των επτά γυναικών θα γίνονται σταδιακά και αναμένεται να διαρκέσουν όλη την ημέρα.

Στο μεταξύ στην μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου Χανίων γέννησε μια από τις παρένθετες μητέρες τις οποίες έφερνε η μονάδα στα Χανιά. Η 39χρονη γυναίκα από την Γεωργία έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι.

Υπενθυμίζεται πως και το βράδυ της Τετάρτης 9/8 στο Νοσοκομείο Χανίων είχε διακομισθεί μια παρένθετη μητέρα με το 9 ημερών νεογνό της, η οποία νωρίτερα είχε προσαχθεί στις δικαστικές αρχές.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ , η ιδιωτική Μονάδα στα Χανιά, λειτουργεί υπό την εποπτεία της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, παρουσία ενός εμβρυολόγου και ενός νεογνολόγου, που ήρθαν στα Χανιά από την Αθήνα προκειμένου να υπάρχει ομαλή παρακολούθηση των γυναικών, ενώ η Μονάδα εποπτεύεται και από την ΕΛ.ΑΣ.

Η υπόθεση είναι πολύ δύσκολη καθώς υπάρχουν ζευγάρια που έχουν δώσει γεννητικό υλικό για να αποκτήσουν παιδί – είτε μέσω παρένθετων μητερών, είτε με υλικό που συντηρείται σε κρυοσυντήρηση είτε είναι στην διαδικασία κυοφορίας και θα πρέπει να εξετασθούν όλες οι επιπτώσεις από τις δραματικές εξελίξεις.

Την ίδια ώρα, στο προφίλ του ιατρού επικεφαλής της μονάδας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης έχει εκδηλωθεί ένα μεγάλο κύμα συμπαράστασης με δεκάδες μηνύματα κυρίως γυναικών αλλά και αντρών.

Ενδεικτικά λίγα από τα σχόλια συμπαράστασης

Παράλληλα και με ανάρτηση στο προφιλ της μονάδας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης γίνεται κάλεσμα σε συγκέντρωση συμπαράστασης στον ιατρό.

Όμως στα σχόλια που ακολουθούν την ανάρτηση υπάρχουν και εκείνα που εκφράζουν οργή για τα όσα κατηγορούνται, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ενώ αρκετά σχόλια είναι και από γυναίκες από χώρες του εξωτερικού.

Flashnews.gr