Χανιά: Συνελήφθη η γυναίκα που κακοποιούσε τα 3 σκυλιά της

Χανιά: Συνελήφθη η γυναίκα που κακοποιούσε τα 3 σκυλιά της

Η ιδιοκτήτρια ενός μανάβικου στα Χανιά, που εδώ και χρόνια κακοποιεί τα τρία της σκυλιά, συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι από την Αστυνομία.

Η κα Νατάσα Μπομπολάκη πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου της περιοχής «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» σε συνεργασία με μέλη του συλλόγου παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες που είχαν ως στόχο τη φροντίδα των σκυλιών, δεν κατόρθωσε να της αλλάξει τα μυαλά. Το δράμα των ιδιόκτητων ζώων.

Σύμφωνα με την Νατάσα Μπομπολάκη και όπως εξήγησε και στο www.zoosos.gr τα πράγματα σε ο,τι αφορα την ιδιοκτήτρια του μανάβικου έχουν ως εξής: «Aπό το περασμένο καλοκαίρι, που είχαμε τις πρώτες καταγγελίες μέχρι και χθες, η εν λόγω γυναίκα αρνούνταν να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης των δύο σκύλων της. Δύο φορές της πήγαμε την Αστυνομία και σήμερα τρίτη, αλλά εις μάτην. Στην αυλή του σπιτιού της είχε από το καλοκαίρι ένα πολύ μικρό σκυλάκι τυφλό. Η κλινική εικόνα του ζώο ήταν πολύ άσχημη και ζούσε χωρίς σκέπαστρο έτσι εκτεθειμένο.

Ένα δεύτερο ζώο που έμοιαζε με Γκριφόν ήταν δεμένο με μια αλυσίδα μήκους μερικών μόνο εκατοστών. Το τρίχωμα του ήταν μέσα στη τζίβα, ήταν βρώμικο με πολλές ακαθαρσίες εκεί που ζούσε και είχε ένα βαρέλι για σπίτι. Ως φιλοζωικός σύλλογος πήραμε τα δύο ζώα και τα πήγαμε στον κτηνίατρο, κουρεύτηκε το Γκριφόν και εμβολιάστηκαν και τα δύο. Τα έξοδά μας δεν μας τα έδωσε ποτέ, αν και μπροστά στην Αστυνομία είπε ότι θα μας τα δώσει. Επί μήνες μας κορόιδευε, μας ειρωνεύεται και μας απαξιώνει με τα γνωστά “επιχειρήματα” λέγοντας “ασχοληθείτε με τους ανθρώπους” και άλλα παρόμοια.

Πριν από μερικές ημέρες η Αστυνομία ξαναπήγε στο σπίτι της μαζί μ’ ένα μέλος του συλλόγου μας. Εκείνη πληροφόρησε ότι το τυφλό σκυλί “ψόφησε”, ενώ για το Γκριφόν είπε ότι δεν ήταν δικό της! Η αστυνομία έφυγε, παρά τις διαμαρτυρίες του μέλους μας χωρίς να κάνει κάτι. Την επόμενη ημέρα που πάλι την επισκεφθήκαμε διαπιστώθηκε ότι ούτε το αλυσοδεμένο Γκριφόν ήταν εκεί και η ιδιοκτήτρια του ισχυρίστηκε ότι το σκυλί έφυγε! Χθες πήγα και εγώ στο σπίτι της και διαπίστωσα ότι στο πίσω μέρος της κατοικίας της είχε ένα άλλο μεγαλόσωμο σκυλί, το οποίο δεν είχαμε εντοπίσει.

Περίοικοι μας πληροφόρησαν, ότι το ζώο ζει έτσι δεμένο με την κοντή αλυσίδα εδώ και τρία χρόνια. Μάλιστα αυτό το πλάσμα όπως μας είπαν το ταΐζουν οι γείτονες και το σκυλί ζει χωρίς κατάλυμα μέσα σ’ έναν σωρό κοπράνων. Μην αντέχοντας άλλο να διαπιστώνω το τι συμβαίνει εκεί πήγα ξανά στην Αστυνομία και έκανα την καταγγελία για τα τρία ζώα, τα δύο εκ των οποίων θα αφαιρεθούν αύριο με έγγραφη δήλωση παραχώρησης εκ μέρους της.

Για το Γκριφόν η ιδιοκτήτρια υπέπεσε σε αντιφάσεις καθώς την ρωτούσα που είναι. Όταν της ζήτησα να που υποδείξει που είναι για να πάω να το πάρω, ξεχάστηκε και μου είπε “πάρτο επιτέλους να ησυχάσω”. Η αστυνομικός, η οποία ήταν παρούσα, τότε την ρώτησε που βρίσκεται το σκυλί, και εκείνη που μέχρι τότε ισχυριζόταν ότι της έφυγε, υπέδειξε το σημείο στο οποίο το είχε μεταφέρει.

Με την καταγγελία μου ζητώ να βεβαιωθούν οι διοικητικές παραβάσεις από την ΕΛ.ΑΣ. και βέβαια να προχωρήσει η ποινική της δίωξη για βαριάς μορφής παθητική κακοποίηση των 3 ζώων εκ των οποίων το ένα πέθανε από τις κακουχίες προφανώς. Αναμένεται η απόφαση του εισαγγελέα υπηρεσίας. Στο Αστυνομικό Τμήμα με έβριζε συνεχώς, επικαλείτο τις αρρώστιες της για να δικαιολογήσει το γεγονός ότι είχε καταδικάσει τα ζώα της σε μια μαρτυρική ζωή».

Πηγή: zoosos.gr