Χανιά: Λαμπαδηδρομία στο Ενετικό Λιμάνι! (Photos)

Χανιά: Λαμπαδηδρομία στο Ενετικό Λιμάνι! (Photos)

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλατεία Κατεχάκη, στο παλιό λιμάνι για την διεξαγωγή της τελετής Λαμπαδηδρομίας αλλά και τα εγκαίνια της έκθεσης του Λευτέρη Λαμπράκη με τίτλο “1896-2016 Ολυμπιακό ταξίδι”.

Ειδικότερα, παιδιά από τον Αθλητικό και Χορευτικό Σύλλογο «Πελασγοί», συμμετείχαν στην τελετή Λαμπαδηδρομίας, η οποία προηγήθηκε των εγκαινίων της έκθεσης με τις αφίσες των Ολυμπιακών αγώνων, ενώ αργότερα, ακολούθησαν ομιλίες από τον ίδιο τον καλλιτέχνη και από τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολο Βουλγαράκη.

”Το συγκεκριμένο υλικό το συγκέντρωσα με μεγάλη δυσκολία, καθώς κάποιες τις αγόρασα από το ίντερνετ, άλλες μου τις δώρισαν ενώ κάποιες τις αντάλλαξα με άλλους συλλέκτες. Οι συγκεκριμένες αφίσες έχουν μεγάλη καλλιτεχνική και ιστορική αξία. Όπως για παράδειγμα αυτές του 1ου Παγκοσμίου πολέμου αλλά και του 2ου, που οι Ολυμπιακοί αγώνες δεν έγιναν ποτέ. Κάτω από κάθε αφίσα υπάρχει ένα ταμπελάκι που εξηγεί την κάθε Ολυμπιάδα και πώς φτάσαμε μέχρι το 2016. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες πρεσβεύουν τους ήρωες μας, την ιστορία μας, τα σύμβολα μας, τους μύθους μας”, δήλωσε στο zarpanews.gr, ο Λευτέρης Λαμπράκης.

Στην συνέχεια των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε μουσικό δρώμενο.
{gallery}00-2016/05-aug/00/lam{/gallery}
zarpanews.gr