Χανιά: Κλείνει το κυνοκομείο στην Κάινα Αποκορώνου

Χανιά: Κλείνει το κυνοκομείο στην Κάινα Αποκορώνου

Στο κλείσιμο το επόμενο διάστημα του κυνοκομείο στην Κάινα θα προχωρήσει ο δήμος Αποκορώνου σε συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία των Χανίων.

Όπως έγινε γνωστό κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου από τον δήμαρχο κ. Χαράλαμπο Κουκιανάκη, την αντιδήμαρχο κα Τερεζάκη και την πρόεδρο των φιλοζωικών σωματείων κα Ασπασία Μπομπολάκη, τονίσθηκε μεταξύ άλλων πως τα ζώα στο επόμενο διάστημα θα διατεθούν σε φιλοζωικά σωματεία αλλα και σε ιδιώτες τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Επισημαίνεται πως στο χώρο του κυνοκομείου φιλοξενούνται περίπου 170 σκυλιά και το κλείσιμο του πραγματοποιείται έπειτα από εισαγγελική απόφαση καθώς οι συνθήκες που επικρατούσαν στον χώρο δεν ήταν καλές, ενώ ήταν πολλές και οι διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι το κλείσιμο του το κυνοκομείο δεν θα δέχεται άλλα ζώα ενώ μέχρι τότε οι υποχρεώσεις που αναλαμβάνει ο δήμος Αποκορώνου είναι οι παρακάτω:

1.τη διαχείριση του μεγάλου αριθμού σκύλων, την καθημερινή καθαριότητα του καταφυγίου, καθώς και το πότισμα και τάισμα των σκύλων, αναλαμβάνει ο Δήμος Αποκορώνου με διάθεση εργατών ή ανάθεση της υπηρεσίας αυτής σε εργολάβο

2.αγορά 2.500 κιλών ξηρής τροφής τον μήνα, για την καθημερινή σίτιση των εκατόν εβδομήντα σκύλων

3.σύμβαση με κτηνίατρο, για την σήμανση, καταγραφή και κτηνιατρική παρακολούθηση των σκύλων

4.συνεννόηση και συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία του Νομού Χανίων για την διασφάλιση της ευζωίας των ζώων και για την καταβολή κάθε δυνατής προσπάθειας για την υιοθεσία τους

5.συνεννόηση με τους τοπικούς φορείς, για την περιφρούρηση της περιοχής, ώστε να μην ξαναεγκαταλειφθεί σκύλος στην ως άνω περιοχή

6.ενημέρωση με κάθε πρόσφορο τρόπο των κατοίκων του Δήμου Αποκόρωνα για τις υποχρεώσεις τους ως κηδεμόνες κατοικίδιων ζώων, ώστε να παυθεί το φαινόμενο της εγκατάλειψης, η οποία αποτελεί, πέρα από την ηθική και κοινωνική διάσταση, και ποινικό αδίκημα.

7.Τοποθέτηση εντός του καταφυγίου όσων σκυλιών διαβιούν πέριξ αυτού και διαμόρφωση του χώρου έμπροσθεν της εισόδου του καταφυγίου ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν οι παρεμβάσεις του δήμου (δημιουργία χώρου φορτώσεως και εκφορτώσεως υλικών, αποθήκευση εργαλείων, πλυστικών μηχανημάτων και γενικά αντικειμένων που απαιτούνται για τη διαχείριση των ζώων του καταφυγίου). Τοποθέτηση πλαστικού φράκτη σε χαμηλό ύψος για την καλύτερη προφύλαξη των παραπάνω αντικειμένων.»

zarpanews.gr