Χανιά: «Επίθεση» από σφήκες σε συναυλία του Χαρούλη στον Βάμο Αποκορώνου

Χανιά: «Επίθεση» από σφήκες σε συναυλία του Χαρούλη στον Βάμο Αποκορώνου

Χανιά: «Επίθεση» από σφήκες σε συναυλία του Χαρούλη στον Βάμο Αποκορώνου

Αναστάτωση επικράτησε το Σάββατο βράδυ από μαζική επίθεση σφηκών σε δεκάδες πολίτες που είχαν πάει στο Γυμνάσιο Βάμου για να παρακολουθήσουν την συναυλία του Χαρούλη.

Το Κέντρο Υγείας Βάμου, λίγο μετά τις 9 το βράδυ κατακλύστηκε από ανθρώπους που είχαν τσιμπηθεί από τις σφήκες.

Όπως είπε στο Flashnews.gr γιατρός του Κ.Υ., σε όλους δόθηκε η κατάλληλη αγωγή, ενώ ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε σε δύο από τα θύματα των σφηκών που δήλωσαν πως είναι αλλεργικοί στα τσιμπήματα μελισσών.

Επίσης σε όλους όσους πήγαν στο Κέντρο Υγείας με τσιμπήματα από τις σφήκες, δόθηκαν συμβουλές να πάρουν αντιβίωση και να κάνουν ακόμη και αντιτετανικό ορό, καθώς – σε αντίθεση με τις μέλισσες – οι σφήκες πηγαίνουν και σε βρώμικα αντικείμενα και ενδέχεται να είναι μολυσμένες.

Πάντως δεν έχει γίνει γνωστό, εάν οι σφήκες ενοχλήθηκαν από τα φώτα και την μουσική , αν και το πλέον πιθανό είναι, κάποιος να «πείραξε» κατά λάθος κάποια σφηκοφωλιά που ήταν στον χώρο της συναυλίας, με αποτέλεσμα την μαζική επίθεση.

Υπενθυμίζεται πως πρόβλημα με τις σφήκες εμφανίστηκε και στο στάδιο των Περιβολίων, όπου σφηκοφωλιές εμφανίστηκαν κάτω από τα πλαστικά καθίσματα με αποτέλεσμα ο πρόσφατος φιλικός αγώνας του Πλατανιά με τον Ηρόδοτο να γίνει χωρίς θεατές.

Flashnews.gr

Προτάσεις για τα Χανιά