Χανιά: Δηλητηρίασαν 20 σκυλιά μέσα σε ιδιωτικό καταφύγιο

Χανιά: Δηλητηρίασαν 20 σκυλιά μέσα σε ιδιωτικό καταφύγιο

Χανιά: Δηλητηρίασαν 20 σκυλιά μέσα σε ιδιωτικό καταφύγιο

Τραγικό θάνατο απο φόλες βρήκαν περισσότερα απο 20 σκυλιά τα οποία ζούσαν σε ιδιωτικό καταφύγιο ζώων στην Κάινα Αποκορώνου.

Όπως γράφει το zoosos.gr «η Βρετανίδα Λίντα Λούκας το 2008 δημιούργησε σε ιδιόκτητη έκταση στα Χανιά στην περιοχή Κάινα ένα καταφύγιο για τα αδέσποτα ζώα. Το καταφύγιο αυτό, που βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από τον οικισμό, φιλοξενεί περισσότερα από 100 σκυλιά, τα οποία η κα Λούκας συντηρεί με δικά της έξοδα (δωρεές, χορηγίες).

Όλα αυτά τα χρόνια η κα Λούκας είναι αποδέκτης των αντιδράσεων των ντόπιων, οι οποίοι ενοχλούνται από τα σκυλιά, που είναι σε περιφραγμένο χώρο αρκετά μεγάλο και τηρούνται εκεί οι κανόνες ευζωίας τους (φαγητό, νερό, σπιτάκια, περίθαλψη, στειρώσεις).

Αυτοί, που αντιδρούν για το καταφύγιο – που δεν είχε εξασφαλίζει άδεια λειτουργίας από τη νομαρχία – δεν φαίνονται, να ενοχλούνται καθόλου για τα εγκλήματα, που συμβαίνουν καθημερινά εις βάρος των ζώων στην Κρήτη.

Δεν τους είδαμε, να αντιδρούν για τις φόλες, για τα βαρελόσκυλα, για τα σκελετωμένα ζώα, για τα ιδιόκτητα – που περνούν μαρτυρική ζωή – αφού αρκετοί είναι εκείνοι, που δεν τους προσφέρουν ούτε κτηνιατρική περίθαλψη, ούτε επαρκή ποσότητα φαγητού και νερού.

Αυτοί οι άνθρωποι, που ενοχλούνται από το καταφύγιο, και αποδίδουν στην ύπαρξη του όλα τα δεινά, που πλήττουν τα Χανιά, χθες βράδυ δηλητηρίασαν 20 από αυτά τα σκυλιά, αφού έριξαν φόλες μέσα στον περιφραγμένο χώρο.»

Για την υπόθεση ενημερώθηκαν οι αστυνομικές αρχές, ενώ οι φιλοζωικοί σύλλογοι των Χανίων οργανώνουν έντονες διαμαρτυρίες για την αποτρόπαια αυτή δολοφονία των άτυχων ζώων.

ΠΗΓΗ Flashnews

Προτάσεις για τα Χανιά