Χανιά: Νέα κτηνωδία: – Δηλητηρίασαν 25 σκυλιά μέσα σε ιδιωτικό καταφύγιο

Χανιά: Νέα κτηνωδία: – Δηλητηρίασαν 25 σκυλιά μέσα σε ιδιωτικό καταφύγιο

Ένα χρόνο μετά την εξόντωση 42 σκυλιών (32 ζώα στις 7/7/2012 και 10 ζώα στις 7/9/2012) μέσα στο καταφύγιο αδέσποτων σκυλιών της Βρετανίδας Λίντα Λούκας στην περιοχή Κάινα Βάμου Χανίων το έγκλημα επαναλήφθηκε.

Σήμερα, σύμφωνα με το zoosos.gr, άλλα 25 εντοπίστηκαν δηλητηριασμένα. Η Λίντα Λούκας το 2008 δημιούργησε σε ιδιόκτητη έκταση αυτό το καταφύγιο που βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από τον οικισμό, και φιλοξενεί σκυλιά, τα οποία η κα Λούκας συντηρεί με δικά της έξοδα (δωρεές, χορηγίες).

Όλα αυτά τα χρόνια η κα Λούκας γίνεται αποδέκτης των αντιδράσεων των ντόπιων, οι οποίοι ενοχλούνται από τα σκυλιά, που είναι σε περιφραγμένο χώρο αρκετά μεγάλο και τηρούνται εκεί οι κανόνες ευζωίας τους (φαγητό, νερό, σπιτάκια, περίθαλψη, στειρώσεις).

“Αυτοί, που αντιδρούν για το καταφύγιο – που δεν είχε εξασφαλίζει άδεια λειτουργίας – δεν φαίνονται, να ενοχλούνται καθόλου για τα εγκλήματα, που συμβαίνουν καθημερινά εις βάρος των ζώων στην Κρήτη.

Δεν τους είδαμε, να αντιδρούν για τις φόλες, για τα βαρελόσκυλα, για τα σκελετωμένα ζώα, για τα ιδιόκτητα – που περνούν μαρτυρική ζωή – αφού αρκετοί είναι εκείνοι, που δεν τους προσφέρουν ούτε κτηνιατρική περίθαλψη, ούτε επαρκή ποσότητα φαγητού και νερού”, αναφέρει το δημοσίευμα και συνεχίζει

Αυτοί οι άνθρωποι, που ενοχλούνται από το καταφύγιο, και αποδίδουν στην ύπαρξη του όλα τα δεινά, που πλήττουν τα Χανιά, χθες βράδυ δηλητηρίασαν 25 από αυτά τα σκυλιά, αφού έριξαν φόλες μέσα στον περιφραγμένο χώρο.

(Φωτογραφία: Από την περισυλλογή των πτωμάτων τον Ιούλιο του 2012)

flashnews.gr