Βρετανός παιδόφιλος έρχεται διακοπές σε νησί στην Ελλάδα προτού ανακοινωθεί η ποινή του

Βρετανός παιδόφιλος έρχεται διακοπές σε νησί στην Ελλάδα προτού ανακοινωθεί η ποινή του

Ο 48χρονος δήλωσε ένοχος για τη σεξουαλική κακοποίηση δύο κοριτσιών

Ένας παιδόφιλος στη Βρετανία, ο οποίος δήλωσε ένοχος για τη σεξουαλική κακοποίηση δύο κοριτσιών έχει τη δυνατότητα να έρθει για διακοπές στην Ελλάδα προτού του ανακοινωθεί η ποινή του.

Ο 48χρονος Μάθιου Τόμσον πρόκειται να πετάξει για την Κω όπου θα παραμείνει μια ολόκληρη εβδομάδα, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται αντιμέτωπος με τη φυλάκιση, όπως γράφει το BBC.

Ο Τόμσον, από το Barnsley, παραδέχτηκε 10 αδικήματα, μεταξύ των οποίων σεξουαλική επίθεση και λήψη άσεμνων φωτογραφιών παιδιών.

Ο δικαστής Τζόναθαν Γκίμπσον δήλωσε ότι παρά την ομολογία του δεν θα ανακαλέσει την εγγύηση ενόψει της καταδίκης στις 18 Νοεμβρίου.

Αφότου ο Τόμσον παραδέχθηκε την ενοχή του για τα αδικήματα στο δικαστήριο Bradford Crown την Τετάρτη, η δικηγόρος του, Γκίλιαν Μπατς, δήλωσε ότι ο πελάτης της είχε προπληρώσει τις διακοπές του στην Κω και θα ήθελε να πάει.

Η Μπατς είπε ότι επρόκειτο να πετάξει την Πέμπτη για το νησί και θα επιστρέψει στις 27 Οκτωβρίου. Πρότεινε να εμφανιστεί στην αστυνομία του Barnsley την επομένη της επιστροφής του.

Είπε ακόμη στο δικαστήριο ότι είχε συμβουλεύσει τον πελάτη της να υπογράψει στην αστυνομία πως αναγνωρίζει ότι είναι «σεξουαλικός παραβάτης» πριν φύγει από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μετά την αίτηση, ο δικαστής Γκίμπσον είπε στον Τόμσον: «Έχετε δηλώσει ένοχος και φυσικά θα λάβετε τη δέουσα αναγνώριση για την ενοχή σας εν ευθέτω χρόνω όταν καταδικαστείτε. Ήσασταν με εγγύηση και δεν πρόκειται να την ανακαλέσω απλώς και μόνο επειδή ήσασταν τίμιος, ειλικρινής και παραδεχτήκατε την ενοχή σας».

Ο δικαστής δήλωσε ότι θέτει ως όρο της εγγύησης του Τόμσον να παρουσιαστεί στην αστυνομία στις 28 Οκτωβρίου για να αποδείξει ότι όντως επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

newsbeast.gr