Βρετανοί πλήρωσαν £6.000 επιπλέον για να φύγουν από Κρήτη

Βρετανοί πλήρωσαν £6.000 επιπλέον για να φύγουν από Κρήτη

Χιλιάδες Βρετανοί βρέθηκαν καθηλωμένοι στο εξωτερικό την περασμένη εβδομάδα καθώς οι πτήσεις επιστροφής τους ακυρώθηκαν, με ορισμένους εξ αυτών να παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Όπως μεταδίδει το BBC πάνω από 100 πτήσεις ακυρώθηκαν την τελευταία εβδομάδα από και προς Βρετανία λόγω ελλείψεων προσωπικού με τις αλλαγές και τροποποιήσεις των πτήσεων να γίνονται την τελευταία στιγμή.

Στο δημοσίευμά του το BBC αναφέρει περιπτώσεις πολιτών που αναγκάστηκαν να πληρώσουν επιπλέον χρήματα για να επιστρέψουν εγκαίρως στη Βρετανία.

Μια τέτοια περίπτωση ήταν ο τουρίστας Harshal Shah ο οποίος μετά από μια εβδομάδα διακοπών στην Κρήτη, καθηλώθηκε στο νησί αυτός, η οικογένειά του και δυο ακόμα οικογένειες μετά την ακύρωση της πτήσης τους.

Ο Harshal υποστήριξε ότι η πτήση του ακυρώθηκε μόλις 4 ώρες πριν την αναχώρησή της τη Δευτέρα και η επόμενη διαθέσιμη πτήση της εταιρείας ήταν την Πέμπτη. Έτσι αποφάσισε να ακολουθήσει εναλλακτικές.

Αποφάσισε να κλήσει άλλη πτήση με άλλη εταιρεία η οποία αναχωρούσε Τετάρτη, προκειμένου να μην καθυστερήσει πολύ η άφιξή του στη Βρετανία. Ξόδεψε σχεδόν £3.000 για να πετάξουν στο Μπέρμιγχαμ την Τετάρτη και από εκεί να πάρουν μεταφερθούν οδικά στο Λονδίνο.

Συνολικά για τη νέα πτήση που αναγκάστηκε να κλείσει, την παραπάνω διαμονή και το φαγητό που έπρεπε να πληρώσει για επιπλέον δύο μέρες, χρειάστηκε να πληρώσει έξτρα £6.000. Από τη δε αεροπορική του εταιρεία δεν είχε καμία απάντηση.

Η περίπτωση του Harshal Shah δεν είναι η μοναδική καθώς και άλλοι Βρετανοί φαίνεται ότι ταλαιπωρήθηκαν και χρειάστηκε να πληρώσουν έξτρα χρήματα για να φύγουν εγκαίρως από άλλες χώρες όπως Πορτογαλία, Γερμανία κλπ.