Βίντεο σοκ: Γυναίκα με μαχαίρι καρφωμένο στο φρύδι μετά από «επίθεση από τον μεθυσμένο σύζυγό της»

Βίντεο σοκ: Γυναίκα με μαχαίρι καρφωμένο στο φρύδι μετά από «επίθεση από τον μεθυσμένο σύζυγό της»
aeweb

Σοκ προκαλούν οι εικόνες μία γυναίκας να υποφέρει καθώς ένα μαχαίρι έχει παραμείνει καρφωμένο στο φρύδι της, μετά από επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον της σε κατάσταση μέθης ο σύζυγός της.

Πλάνα που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου δείχνουν το θύμα να λέει «Θεέ μου βοήθησέ με, πονάει» καθώς είναι ξαπλωμένη με το πρόσωπό της αιμόφυρτο.

Σύμφωνα με βραζιλιάνικα ΜΜΕ, όλα ξεκίνησαν όταν ο σύζυγός της εξοργίστηκε όταν εκείνη παραπονέθηκε ότι επέστρεψε μεθυσμένος στο σπίτι. Τότε, φέρεται να πήρε το μαχαίρι της κουζίνας και να προσπάθησε να τη μαχαιρώσει στο μάτι, τελικά αστόχησε και την πέτυχε στο φρύδι.

Οι γείτονες του ζευγαριού κάλεσαν την αστυνομία αφού άκουσαν τις κραυγές του θύματος για βοήθεια.

Το βίντεο κοινοποιήθηκε σε μια ομάδα WhatsApp την Τετάρτη, αλλά δεν ήταν αμέσως σαφές πότε συνέβη το περιστατικό ή πού ακριβώς στη Βραζιλία.

Προσοχή, ακολουθούν σκληρές εικόνες

Τα στοιχεία για την ενδοοικογενειακή βία στη Βραζιλία

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση το 2015, κάθε επτά λεπτά στη Βραζιλία μία γυναίκα πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

Έκθεση του 2019/20 του Ινστιτούτου της Georgetown για τις Γυναίκες, την Ειρήνη και την Ασφάλεια ανέφερε ότι σχεδόν τα τρία τέταρτα των γυναικών της Βραζιλίας δήλωσαν ότι αισθάνονταν ανασφαλείς όταν περπατούσαν μόνες τη νύχτα.

Η έκθεση πρόσθετε ότι εκτιμήσεις δείχνουν ότι μόνο το ένα τέταρτο των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας αναφέρουν την κακοποίηση επειδή η αστυνομία συχνά απορρίπτει τις υποθέσεις ή απαιτεί από τις γυναίκες να διηγούνται τις ιστορίες τους σε ανοιχτούς χώρους υποδοχής χωρίς ιδιωτικότητα.

Κατά μέσο όρο 126 κορίτσια και γυναίκες βιάζονταν καθημερινά στη χώρα κατά τη διάρκεια του 2020, σύμφωνα με την Αμνηστία. Υπήρχαν επίσης πάνω από 119.546 περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας με αποτέλεσμα σωματικούς τραυματισμούς σε γυναίκες τους πρώτους έξι μήνες του 2020, που ισοδυναμούν με μέσο όρο 664 περιστατικών ημερησίως. Ο αριθμός μειώθηκε το 2019, αλλά πιθανότατα αυτό ήταν αποτέλεσμα της μείωσης των αναφορών κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ωστόσο, έξι πολιτείες σημείωσαν αύξηση των περιστατικών σωματικών τραυματισμών κατά την ίδια περίοδο με την Pará να σημειώνει το μεγαλύτερο άλμα με 2.674 περιπτώσεις, αύξηση σχεδόν κατά 50% από την ίδια περίοδο το 2019.

Πηγή: iefimerida.gr