Βαθιά θλίψη στα Χανιά – Έφυγε πρώην Δήμαρχος

Βαθιά θλίψη στα Χανιά – Έφυγε πρώην Δήμαρχος

Στο πένθος βυθίστηκαν ο δήμος Αποκορώνου και τα Χανιά γενικότερα μετά τον θάνατο του πρώην Δημάρχου Βάμου Στέλιου Μιχελάκη.

Ο εκλιπών είχε διατελέσει και Αντιδήμαρχος Αποκορώνου

Ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης στο άκουσμα της θλιβερής είδησης προέβη στην εξής δήλωση:

“Σήμερα έφυγε από ανάμεσά μας ο Στέλιος Μιχελάκης, ένας περήφανος Αποκορωνιώτης, ο οποίος διετέλεσε Δήμαρχος Βάμου (2003-2007) και Αντιδήμαρχος Αποκορώνου (2011-2014).

Υπήρξε σεμνός, ταπεινός, άνθρωπος του διαλόγου και της συναίνεσης και ιδιαίτερα αγαπητός απ’όλους μας. Πέρα από την ενασχόλησή του με αυτοδιοικητικά, ο Στέλιος Μιχελάκης ασχολήθηκε επισταμένα επί χρόνια με τα γεωργικά ζητήματα του τόπου μας, έγινε διδάκτορας γεωπόνος με ειδίκευση στην ελαιοκομία, απασχολούμενος επί χρόνια σε έρευνες για τους μύκητες που προσβάλλουν τον ελαιόκαρπο, μεταξύ των οποίων και ο δάκος. Υπήρξε συνεργάτης του ΣΕΔΗΚ (Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης) επί σειρά ετών και ασχολήθηκε ποικιλοτρόπως με τα ζητήματα του Αποκόρωνα, συμβάλλοντας στην προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς επιμελούμενος τη συλλογή «Μαντινάδες – Ρίμες – Ριζίτικα και Ποιήματα για τον Αποκόρωνα», την οποία εξέδωσε ο Δήμος Αποκορώνου το 2019.

Θεωρώ ότι ο Στέλιος Μιχελάκης είχε να προσφέρει πολλά ακόμα στον Αποκόρωνα που αγαπούσε, ενώ ο απροσδόκητος θάνατός του, έκανε τον τόπο μας φτωχότερο και το κενό που άφησε δυσαναπλήρωτο.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του”.

Ψήφισμα του Δ.Σ. Αποκορώνου

Μετά την θλιβερή είδηση για τον θάνατο του Στυλιανού Μιχελάκη,
επί σειρά ετών ασχολούμενο ενεργά με τα κοινά της Επαρχίας Αποκορώνου , του Δήμου Βάμου όπου διετέλεσε και Δήμαρχος τα έτη 2003 έως 2007 και στην πορεία ως Αντιδήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος επί Δημαρχίας Γρηγορίου Μαρκάκη,Πρόεδρος Σχολικών Επιτροπών, σήμερα Τετάρτη 26 Μαΐου και ώρα 12:00μμ με 13:00 μμ σε έκτακτο Δια περιφοράς (τηλεφωνικό) Δημοτικό Συμβούλιο λόγω των συνθηκών του covid 19 ,σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αποκορώνου αποφασίζει ομόφωνα τα εξής :

1. Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του στην οικογένεια του εκλιπόντος

2. Να καταθέσει αντί στεφάνου το ποσό των χιλίων (1.000) Ευρώ για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αποκορώνου σε ένδειξη ευγνωμοσύνης προς το πρόσωπό του για την πολυετή και ακούραστη προσφορά του στον τόπο μας .

3. Να δημοσιευτεί το παρόν Ψήφισμα σε δελτίο τύπου και στον τοπικό τύπο.