Βαριές καμπάνες σε 8 μπαρ και εστιατόρια της Κρήτης – Τα τρία στα Χανιά !

Βαριές καμπάνες σε 8 μπαρ και εστιατόρια της Κρήτης – Τα τρία στα Χανιά !

Βροχή έπεσαν χθες οι καμπάνες σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Κρήτη, με τις αρχές να επιβάλουν πρόστιμα σε 8 συνολικά μπαρ και εστιατόρια

Συνολικά διενεργήθηκαν 906 έλεγχοι, στο πλαίσιο της τήρησης των μέτρων για τον κορωνοιό.

Στα Χανιά εντοπίστηκαν τρεις επιχειρήσεις που εξυπηρετούσαν όρθιους πελάτες σε εσωτερικούς χώρους, με αποτέλεσμα να επιβληθούν πρόστιμα ύψους 5.000 ευρώ και 7ημερη αναστολή λειτουργίας

Παρόμοιες περιπτώσεις σημειώθηκαν και στο Ρέθυμνο, με δύο ακόμα επιχειρήσεις εστίασης να εξυπηρετούν όρθιους πελάτες αλλά σε εξωτερικούς χώρους. Επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 2.000 ευρώ και 7ημερη αναστολή λειτουργίας.

Στο Ηράκλειο μετά τους ελέγχους διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε τρία καταστήματα. Σε δύο καταστήματα εστίασης διαπιστώθηκε ότι εξυπηρετούσαν όρθιους πελάτες σε εσωτερικούς χώρους, με αποτέλεσμα να επιβληθεί πρόστιμο 5.000 ευρώ και επταήμερη αναστολή λειτουργίας. Πρόστιμο έπεσε και σε καφέ – μπαρ που εξυπηρετούσε όρθιους πελάτες σε εξωτερικό χώρο.

Επιπλέον πρόστιμα 300 ευρώ έπεσαν σε δυο εργαζόμενους στο Ρέθυμνο διότι δεν φορούσαν μάσκα κατά την διάρκεια της εργασίας τους, ενώ στο Λασίθι, πελάτης σε μίνι μάρκετ αρνήθηκε να φορέσει μάσκα και του επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο.