Τρόμος για γνωστό ποδοσφαιριστή – Διέρρηξαν το σπίτι του στη Κηφισιά

Τρόμος για γνωστό ποδοσφαιριστή – Διέρρηξαν το σπίτι του στη Κηφισιά

Παραβίασαν ανενόχλητοι το παράθυρο της μονοκατοικίας και κατάφεραν να εισβάλουν στο σπίτι σαν… κύριοι.

Ερεύνησαν όλους τους χώρους ψάχνοντας χρήματα και κοσμήματα. Το σπίτι, στο οποίο διαμένει γνωστός ποδοσφαιριστής, έγινε στόχος των διαρρηκτών που το τελευταίο διάστημα έχουν βάλει στόχο και χτυπούν στην ευρύτερη περιοχή της Κηφισιάς.

Ο ποδοσφαιριστής, όπως είπε στους αστυνομικούς του τμήματος ασφαλείας, υπολογίζει ότι οι δράστες μπήκαν στη μονοκατοικία λίγο πριν τις 23:00.

Βρήκαν κάποια χρήματα, που όμως το θύμα δεν θυμόταν ακριβώς ποσά ήταν, ενώ άρπαξαν και ρολόγια που βρήκαν στη κρεβατοκάμαρα.

Ο 34χρονος δεν είχε αντιληφθεί κάποια ύποπτη κίνηση τις προηγούμενες ημέρες ενώ κλιμάκιο της σήμανσης θα πάρει σήμερα αποτυπώματα από το σημείο που εισήλθαν οι διαρρήκτες μήπως και εντοπίσουν αποτυπώματα.

Πάντως, οι Αρχές διαπιστώνουν αύξηση των κλοπών και διαρρήξεων στη μετά lockdown εποχή.

Μάλιστα, οι δείκτες εγκληματικότητας του Απριλίου ήταν εμφανώς πιο αυξημένοι σε σχέση με πέρσι ενώ οι ανθρωποκτονίες σε όλη την επικράτεια έχουν φτάσει τις 23 σε σχέση με τις 21 που ήταν πέρσι.

«(…) Στο τετράμηνο του 2021, σε σχέση με το αντίστοιχο του 2020 υπάρχει μείωση στους δείκτες τις εγκληματικότητας στην επικράτεια σε κλοπές και διαρρήξεις» αναφέρει στο CNN Greece στέλεχος της Κατεχάκη.

«Παρόλα αυτά, περιμέναμε μόλις θα ανοίξει η κοινωνική δραστηριότητα να επιστρέψει και το έγκλημα στην μετά COVID-19 εποχή…» τόνισε χαρακτηριστικά το ίδιο στέλεχος.

Πληροφορίες του CNN Greece αναφέρουν ότι η νέα κατάσταση στην καθημερινότητα του εγκλήματος απασχόλησε πολιτική και φυσική ηγεσία και αποφασίστηκε να γίνονται μεικτές περιπολίες από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ και της ομάδας ΔΡΑΣΗ σε όλο τον αστικό ιστό.

Μάλιστα, επειδή πρόκειται για καθαρά επιχειρησιακές ομάδες, θα ακολουθήσουν εκπαίδευση για ήπια αστυνόμευση.

Επίσης, η ομάδα ΟΠΚΕ που είναι ομάδα πρόληψης και καταστολής εγκληματικότητας, θα ενισχυθεί και θα αναλάβει μεγαλύτερο ρόλο στις περιπολίες και κυρίως σε περιοχές που τελευταία βλέπουμε έντονη δραστηριοποίηση εγκληματικών ομάδων.

Πάντως, η κατάσταση στη λεγόμενη χαμηλή εγκληματικότητα, παραμένει αρκετά σοβαρή, με κακοποιούς να έχουν αποθρασυνθεί και να ασκούν βία ακόμη και στη μέση του δρόμου έστω για ένα πορτοφόλι.