Τραυματίστηκε σοβαρά 22χρονος που βούτηξε για τον σταυρό (video)

Τραυματίστηκε σοβαρά 22χρονος που βούτηξε για τον σταυρό (video)

Ο νεαρός που βούτηξε για να πιάσει τον σταυρό από εξέδρα στον Θεολόγο έχει σπάσει και τα δύο του χέρια, ενώ τραυματίστηκε και στον αυχένα.

aeweb

Ευτυχώς, ο τραυματισμός του 22χρονου, που βούτηξε για τον σταυρό στον Θεολόγο, στον αυχένα δεν είναι τόσο σοβαρός σύμφωνα με τους γιατρούς στο Νοσοκομείο Λαμίας, όπου διεκομίσθη. Ωστόσο, ο νεαρός από τη βουτιά έσπασε και τους δύο αγκώνες του και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα χρειαστεί εγχείρηση.

Ο 22χρονος, όπως μετέδωσε πρώτο το newsbomb.gr, έπεσε με το κεφάλι από την προβλήτα για να πιάσει τον σταυρό με αποτέλεσμα να χτυπήσει καθώς τα νερά στο σημείο ήταν πολύ ρηχά. Στη συνέχεια σηκώθηκε, αλλά ζαλίστηκε και ξαναέπεσε στο νερό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ο νεαρός δεν γνώριζε καλά τα νερά της συγκεκριμένης παραλίας και βούτηξε από «λάθος» σημείο της εξέδρας. Ο ίδιος φέρεται να είπε στους διασώστες ότι από τον συνωστισμό κάποιος τον έσπρωξε, ενώ εκείνος ήθελε να βουτήξει από άλλο σημείο.

Ο 22χρονος ανασύρθηκε από το νερό και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αρχικά στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης και στην συνέχεια στο νοσοκομείο της Λαμίας, όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις.

«Απαράδεκτο να κάνουν αγιασμό υδάτων σε 30 εκατοστά νερό», λέει ο πατέρας του 22χρονου

Ο πατέρας του 22χρονου, μιλώντας στο MEGA, ανέφερε ότι ο νεαρός έχει χαρακτηριστεί «πολυτραυματίας». «Μια μεγάλη γιορτής της Χριστιανοσύνης μετατρέπεται σε τραγωδία για την οικογένειά μου σήμερα», είπε χαρακτηριστικά και κατήγγειλε ότι το ΕΚΑΒ μετά από έκκληση δύο γιατρών που ήταν τυχαία στο σημείο ήρθε μετά από μιάμιση ώρα.

«Το παιδί μεταφέρθηκε στην Αταλάντη όπου εκεί σήκωσαν τα χέρια και δεν μπορούσαν να του παρέχουν ούτε πρώτες βοήθειες. Έχει καταλήξει αυτή τη στιγμή στη Λαμία. Είναι σπασμένα και τα δύο του τα χέρια. Ευτυχώς το κεφάλι του δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα. Είναι απαράδεκτο να κάνουν αγιασμό υδάτων σε 30 εκατοστά νερό», τόνισε ο πατέρας.

Είπε, επίσης, ότι η οικογένεια βρισκόταν στην περιοχή καθώς παραθέριζαν εκεί σε σπίτι συγγενών.

Όσο για το σημείο όπου έγινε το ατύχημα αλλά και την κατάσταση του παιδιού είπε: «Η εξέδρα είναι ξύλινη και αρκετά επικίνδυνη. Απορώ πως δεν έπεσαν και αυτοί που είναι πάνω. Έπεσε όλο το βάρος στα χέρια του, όπως είπαν και οι γιατροί. Έχει μπει σε διαδικασία μαγνητικών και αξονικών και από εκεί και πέρα να δούμε πώς θα συντονίσουμε διακομιδή.»

Ο δήμαρχος Λοκρών, μιλώντας στον Alpha για το περιστατικό, είπε ότι στον Θεολόγο υπήρχε πάρα πολύς κόσμος και στο σημείο της εξέδρας τα νερά είναι αβαθή, καθώς είναι παραλία. Ο νεαρός βούτηξε με τα χέρια και το κεφάλι. Τόνισε ότι φαίνεται ότι δεν κινδυνεύει η ζωή του.

Σχετικά με τα όσα ακούστηκαν ότι το ασθενοφόρο άργησε να φτάσει, ο δήμαρχος εξήγησε ότι η Λαμία από τον Θεολόγο απέχει 90 χλμ, επομένως για να φτάσει το ασθενοφόρο στο σημείο χρειάστηκε χρόνος.

Περιέγραψε, μάλιστα, τη στιγμή που ο 22χρονος βγήκε από το νερό. «Δεν έλεγχε εκείνη τη στιγμή τα άκρα του. Από την αξονική διαπιστώθηκε ότι έχει σπάσει και τα δύο χέρια. Ευτυχώς, όμως δεν υπάρχει στο κεφάλι και στη σπονδυλική στήλη λόγος ανησυχίας.»