Τραγωδία : Κυνηγός πέρασε 32χρονο για θήραμα και τον σκότωσε

Τραγωδία : Κυνηγός πέρασε 32χρονο για θήραμα και τον σκότωσε
aeweb

Η αστυνομική έρευνα έδειξε ότι υπαίτιος για τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 32χρονου πατέρα ήταν ένας 52χρονος κυνηγός

– Υποστήριξε ότι δεν παραδέχθηκε εξ αρχής την ενοχή του λόγω του σοκ που υπέστη
Λύθηκε το μυστήριο με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες είχε τραυματιστεί θανάσιμα από μονόβολα σκάγια κυνηγετικού όπλου ένας 32χρονος πατέρας ενός παιδιού, την ώρα που συμμετείχε σε κυνήγι αγριογούρουνου στην περιοχή της Καρίτσας Ιωαννίνων, την περασμένη Κυριακή.

Οι άνδρες της Αστυνομίας που είχαν πάρει καταθέσεις από τους υπόλοιπους κυνηγούς οι οποίοι βρίσκονταν στην περιοχή, αλλά δήλωναν ότι δεν είδαν πώς πυροβολήθηκε το άτυχο θύμα, αναγκάστηκαν να κάνουν επιτόπια αναπαράσταση για να εξακριβώσουν τις θέσεις καθενός από αυτούς σε σχέση με τον 32χρονο. Στη συνέχεια, κατέσχεσαν τα κυνηγετικά τους όπλα και τα έστειλαν στα ειδικά εργαστήρια για βαλλιστική εξέταση.

Η έρευνα απέδωσε καρπούς, καθώς απέδειξε ότι ο άτυχος 32χρονος είχε βληθεί από το όπλο ενός 52χρονου κυνηγού από γειτονικό χωριό, ο οποίος τον πέρασε για αγριογούρουνο! Ο 52χρονος ομολόγησε και ισχυρίστηκε ότι, όταν διαπίστωσε πως είχε σκοτώσει άνθρωπο, υπέστη ισχυρό σοκ και γι’ αυτό δεν παραδέχθηκε εξ αρχής την ενοχή του. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, αλλά αφέθηκε ελεύθερος μια και είχε παρέλθει το αυτόφωρο.

protothema.gr