Τουρίστες πολλοί – έσοδα μετρημένα στον Πλατανιά

Τουρίστες πολλοί – έσοδα μετρημένα στον Πλατανιά

Ποσοστά πληρότητας που πλησιάζουν αυτά του 2019 παρουσιάζει τις ημέρες αυτές ο Πλατανιάς με τις ενδείξεις να είναι θετικές ως προς τις αφίξεις μέχρι και τον Οκτώβριο.

Όπως μας επεσήμαναν φορείς του τουρισμού, και στον Πλατανιά τίθενται θέματα με την ποιότητα του τουρισμού που σε μεγάλο βαθμό σχετίζεται με τις υποδομές και την παροχή υπηρεσιών που τους προσφέρεται.
«Οι Σκανδιναβοί έχουν επανέλθει δυναμικά και παρουσιάζονται πληρότητες που αγγίζουν τα επίπεδα του 2019. Ο Πλατανιάς επηρεάστηκε πολύ από την απεργία της SAS, αλλά τώρα πάει καλύτερα» μας δήλωσε ο κ. Πέτρος Μαρινάκης, εντεταλμένος σύμβουλος για τον Τουρισμό του Δήμου Πλατανιά.
Η πληροφόρηση που υπάρχει από τα μεγάλα τουριστικά γραφεία όπως το “Αpollo” είναι πως «θα συνεχιστεί αυτή η ροή όλον τον Αύγουστο και θα πάει καλά και ο Σεπτέμβρης και ο Οκτώβρης, κάτι σίγουρα θετικό.»

ΠΟΣΑ ΞΟΔΕΥΟΥΝ

Αναφορικά με τους Έλληνες επισκέπτες ο κ. Μαρινάκης διακρίνει ένα “κούμπωμα” σε σύγκριση με άλλες χρονιές «κάτι που καταλαβαίνουμε όλοι, γιατί και το ταξίδι προς Κρήτη είναι πιο ακριβό και αυτοί πιο “στριμωγμένοι” οικονομικά.»
Στο κατά πόσο οι επισκέπτες καταναλώνουν και ξοδεύουν χρήματα, ένα ζήτημα που τίθεται από πολλούς επαγγελματίες, ο κ. Μαρινάκης απαντάει πως «και οι επισκέπτες μας από το εξωτερικό έχουν επηρεαστεί από την ενεργειακή κρίση· το κόστος και γι’ αυτούς έχει μεγαλώσει. Ναι, θα κάνουν διακοπές, αλλά θα διαχειριστούν καλύτερα τον προϋπολογισμό τους. Βλέπουν πλέον πιο επισταμένα τη σχέση τιμής και ποιότητας, θέλουν τα χρήματα που ξοδεύουν να έχουν αντίκρισμα και θα προτιμήσουν π.χ. το εστιατόριο που η τιμή του είναι αντίστοιχη της ποιότητας του. Επίσης, στον βόρειο άξονα έχουμε θέματα με τις υποδομές, ενώ έχουμε καλά καταλύματα και τα εστιατόρια και οι επιχειρήσεις είναι σε καλό επίπεδο, υπάρχει θέμα με τις βασικές υποδομές και θέμα αισθητικής με τα απορρίμματα που κατακλύζουν τον ΒΟΑΚ και άλλα σημεία της υπαίθρου. Κατά την άποψη μου πρέπει να κυνηγάμε την ποιότητα και όχι την ποσότητα» καταλήγει.

ΕΠΙΠΕΔΑ 2019

«Σε ότι αφορά στην ποσότητα του κόσμου, μπορώ να πω ότι έχουμε πιάσει τα επίπεδα του 2019. Αυτό που μας προβλημάτισε ήταν η απεργία της SAS τον Ιούλιο που κράτησε 14 ημέρες και επηρέασε τον Πλατανιά», δηλώνει ο κ. Αντώνης Κοκολοδημητράκης από τον σύλλογο επιχειρηματιών Πλατανιά “Ιάρδανος”.
Σύμφωνα με τον κ. Κοκολοδημητράκη η χρονιά θεωρείται καλή μόνο για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και μένει να δούμε πως θα κινηθούν και οι φθινοπωρινοί μήνες.
«Για την ώρα τα στοιχεία είναι αισιόδοξα και δείχνουν ότι θα πάμε με κόσμο μέχρι τα τέλη Οκτώβρη. Ευελπιστούμε ότι η σεζόν θα φτάσει μέχρι τις 29 Οκτώβρη. Βέβαια υπάρχει και το θέμα του τι ξοδεύουν οι επισκέπτες, γιατί λόγω της κρίσης και του ότι έχουν ακριβύνει τα πάντα είναι πιο συγκρατημένοι, καθώς τα χρήματα που έχουν υπολογίσει για τις διακοπές τους είναι συγκεκριμένα» τονίζει.

Χανιώτικα νέα