«Του έβαλα λαδάκι στα εκζέματα» λέει ο ιερέας για τον τουρίστα που άλειψε γυμνό με λάδι

«Του έβαλα λαδάκι στα εκζέματα» λέει ο ιερέας για τον τουρίστα που άλειψε γυμνό με λάδι

Τους ισχυρισμούς του 49χρονου ιερέα σε μοναστήρι στη Ρόδο για την καταγγελία που υπέβαλε σε βάρος του 30χρονος τουρίστας από την Εσθονία ότι τον άλειψε γυμνό στα γεννητικά του όργανα με λάδι, παρουσιάζει το dimokratiki.gr καθώς ο ιερωμένος έχει τεθεί σε αργία και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου στις 11 Σεπεμβρίου (δείτε εδώ).

Ο ιερέας φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι όντως άλειψε με λάδι τον τουρίστα αλλά το έκανε για να τον βοηθήσει με εκζέματα που παρατήρησε στους μηρούς του 30χρονου και χωρίς να κάνει κάποια ανάρμοστη κίνηση στα γεννητικά όργανα του άνδρα.

Αρχικά ο ιερέας περιέγραψε ότι ο 30χρονος επισκέφθηκε τη Μονή με τη φίλη του, ότι κατά τη συζήτηση που είχαν του εξέφρασε την επιθυμία του να γίνει νονός και ότι η συζήτηση περιστρεφόταν γύρω από την πίστη και την Ορθοδοξία.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του ιερέα στη συνέχεια ξενάγησε τον Εσθονό τουρίστα στο ιερό όπου και τον σταύρωσε με λάδι από το καντήλι της Παναγίας στο μέτωπο, στα χέρια, στην πλάτη και στο στήθος. Τότε ήταν που, όπως υποστήριξε ο ιερέας, παρατήρησε ότι ο 30χρονος είχε έντονα κόκκινα σημάδια στο σώμα του, τα οποία πιθανολόγησε πως πρόκειται για εκζέματα.

Στη συνέχεια και αφού φωτογραφήθηκαν με τον τουρίστα, αντάλλαξαν τηλέφωνα και αποχαιρετήθηκαν. Όταν, όμως, ο 30χρονος έφυγε ο 49χρονος ιερωμένος παρατήρησε ότι είχε ξεχάσει τον σταυρό που είχε αγοράσει και γι’ αυτό ενημέρωσε τον άνδρα να πάει να τον πάρει με εκείνον να φέρεται να του απαντά ότι θα περάσει την επόμενη μέρα για να συνεχίσουν και την κουβέντα τους «η οποία του άρεσε πολύ».

Κατά την συνέχεια της αφήγησης του καταγγελλόμενου ιερέα, όταν ο Εσθονός πήγε ξανά στο μοναστήρι, εκείνος ήθελε να δημιουργήσει κλίμα εμπιστοσύνης ώστε να μπορέσει ο τουρίστας να του «ανοιχτεί» και να γίνει σωστή κατήχηση, του πρότεινε εάν τον εμπιστεύεται να του βάλει λαδάκι στο σώμα στα σημεία που είχε δει τα εκζέματα.

Ο ιερέας υποστηρίζει ότι αφού ο 30χρονος δέχθηκε, στη συνέχεια τον ακολούθησε στο καθιστικό όπου η πόρτα ήταν ξεκλείδωτη και το παράθυρο ανοιχτό. Εκεί ήταν, είπε ο ιερέας ,ότι άρχισε να τον αλείφει με το λάδι στα σημεία που είχε εκζέματα και εκεί παρατήρησε, όπως υποστηρίζει, εκζέματα μεγάλης έκτασης και στους μηρούς.

Η επόμενη κίνηση του ιερέα, βάσει όσων φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, ήταν να ρωτήσει τον 30χρονο τουρίστα αν ήθελε να του βάλει λάδι και σε αυτό το σημείο με τον Εσθονό, κατά τον ιειρέα, να κατεβάζει το εσώρουχό του. Ο ιερέας ισχυρίζεται, μάλιστα, ότι συνέχισε να τον αλείφει από την κορυφή μέχρι τα πόδια χωρίς να προβεί σε κάποια ανάρμοστη πράξη στην περιοχή των γεννητικών οργάνων.

Ο εφημέριος του μοναστηρίου είπε, τέλος, στους αστυνομικούς ότι ανανεωσε το ραντεβού του με τον 30χρονο για την επόμενη μέρα προκειμένου να συνεχίσουν την κουβέντα τους για τα θέματα που τον απασχολούσαν ενώ ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε την εξέλιξη της υπόθεσης και γι’ αυτό, μάλιστα, του είχε αγοράσει κεραλοιφή για τα εκζέματα χωρίς όμως ποτέ να καταφέρει να τους βρει για να του τα δώσει.