Τον πρώτο χρόνο σεξ, μετά… φίλοι – Μετά από πόσο καιρό χάνεται η ερωτική επιθυμία ανάμεσα στα ζευγάρια;

Τον πρώτο χρόνο σεξ, μετά… φίλοι – Μετά από πόσο καιρό χάνεται η ερωτική επιθυμία ανάμεσα στα ζευγάρια;

Και ενώ στην αρχή της σχέσης θέλεις και θέλει «να το κάνετε συνέχεια»… σιγά – σιγά περνάτε σε άλλο επίπεδο! Κάνει λίγο να σε ακουμπήσει, μαζεύεσαι, και στο τέλος καταλήγετε και οι δύο να γυρνάτε ο καθένας στη δική του πλευρά του κρεβατιού διερωτούμενοι τι έχει συμβεί και το υπέροχο σεξ που κάνατε αρχικά, δε γίνεται τώρα πια. Τι να φταίει άραγε;

Η έρευνα που έγινε για λογαριασμό του Lloydspharmacy Online Doctor δίνει την απάντηση. Ενώ λοιπόν στην αρχή το σεξ είναι καθημερινό, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως καθώς προστίθενται χρόνια στη σχέση η ερωτική επιθυμία αρχίζει όλο και να μειώνεται.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα αποτελέσματα της έρευνας τα… μέλια σε ένα ζευγάρι αρχίζουν να στεγνώνουν μόλις συμπληρωθεί ο πρώτος χρόνος της σχέσης.

Το 50% των ζευγαριών που έχουν τέσσερα χρόνια σχέση κάνουν σεξ μερικές φορές μέσα στην εβδομάδα ενώ σιγά- σιγά ελαττώνεται η συχνότητά του σε μερικές ημέρες μέσα στο μήνα.

Το 15% των ζευγαριών που έχουν 15 χρόνια σχέση παραδέχθηκαν ότι κάνουν σεξ μόνο μερικές φορές το χρόνο.

Τέλος, το 40% των ερωτηθέντων περιέγραψαν τη σεξουαλική τους ζωή «καλή» ενώ το 76% παραδέχθηκε ότι «θα μπορούσε να είναι καλύτερη».

protothema.gr