Το Ελαφονήσι στις 20 ομορφότερες παραλίες του κόσμου

Το Ελαφονήσι στις 20 ομορφότερες παραλίες του κόσμου

Το Ελαφονήσι στις 20 ομορφότερες παραλίες του κόσμου

Για μια ακόμη χρονιά παραλίες της Κρήτης αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας συγκαταλέγονται στις ομορφότερες του πλανήτη.

Ανάμεσα στις 100 καλύτερες παραλίες του κόσμου βρίσκονται φέτος και 4 ελληνικές: Το Ελαφονήσι στη Κρήτη, οι Εγκρεμνοί της Λευκάδας, ο Μύρτος της Κεφαλονιάς και το ναυάγιο στη Ζάκυνθο, φιλοξενούν κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες από όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Το Ελαφονήσι είναι και στη λίστα με τις 20 ομορφότερες παραλίες του πλανήτη. Στη λίστα του δημοφιλούς ιστότοπου tripadvisor, στην πρώτη 20αδα βρίσκεται η πανέμορφη παραλία των Χανίων μαζί με εξωτικές παραλίες στη Βραζιλία, την Καραϊβική, την Αυστραλία, τη Χαβάη, τις Σεϋχελλες, στις ακτές της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Κούβας.

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, τα αυστηρότερα κριτήρια πληρούν 9 στις 10 ελληνικές παραλιες, χαρακτηριζόμενες ως εξαιρετικής ποιότητας για κολύμπι, βάσει ετήσιας έκθεσης της Κομισιόν για την ποιότητα των νερών.

Στην εν λόγω λίστα, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Κύπρος όπου στις 112 παραλίες που πέρασαν από έλεγχο η ποιότητα των νερών ήταν εξαιρετική στο 100% και η Σλοβενία με 21 παραλίες, άριστες επίσης ποιοτικά.

Στη Μάλτα στις 86 παραλίες η ποιότητα φθάνει το 98,9%, στο 95,4% είναι η Κροατία με 919 παραλίες και τέταρτη η Ελλάδα με ποσοστό 93,4% με τις περισσότερες όμως υπό έλεγχο παραλίες, συνολικά 2.156.

με πληροφορίες από megatv.com