Το έκτακτο χειρουργείο ενός Χανιώτη, ο «θάνατος του ΕΣΥ» και η εμπειρία στο Νοσοκομείο Χανίων

Το έκτακτο χειρουργείο ενός Χανιώτη, ο «θάνατος του ΕΣΥ» και η εμπειρία στο Νοσοκομείο Χανίων

Με επιστολή του στο zarpanews.gr που έχει τίτλο «ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΝΟΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΝΤΟΣ ΘΑΝΑΤΟΥ» και ένα μεγάλο δημόσιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» ο κ. Γιάννης Παπαδεράκης από τον Αποκόρωνα καταθέτει την εμπειρία του από το Κέντρο Υγείας Βάμου και το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, το οποίο όπως σημειώνει «κρατιέται όρθιο αποκλειστικά και μόνο χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζομένων του».

Για δεύτερη φορά στα τελευταία δυο χρόνια χρειάστηκε να νοσηλευτώ εκτάκτως και εντέλει να χειρουργηθώ στο Νοσοκομείο Χανίων. Κατοικώντας στον Αποκόρωνα ακολούθησα την γνωστή διαδρομή περασμένα μεσάνυχτα.

Κ.Υ Βαμου-ΤΕΠ-Χειρουργική Νοσοκομείου Χανίων.

Εκεί για άλλη μια φορά έζησα την ηθελημένη απαξίωση των μονάδων Υγείας της πατρίδας μας. Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό πλήρως εξαντλημένοι να προσπαθούν να κρατήσουν ένα νοσοκομείο ζωντανό με όσες δυνάμεις τους έχουν απομείνει. Είδα χειρουργούς να μένουν μέσα δυο και τρεις μέρες συνεχόμενες σε έναν αγώνα δρόμου Κλινική-χειρουργείο-ΤΕΠ και απόρησα με την αντοχή τους. Απόρησα πως εξακολουθούσαν να έχουν ακόμα δυνάμεις να αστειεύονται με τους ασθενείς και να βοηθούν ακόμα και ψυχολογικά τον καθένα μας.

Άραγε αυτό το ΕΣΥ τους αξίζει ? ΟΧΙ. Άραγε αυτό το ΕΣΥ μας αξίζει? Μάλλον ναι γιατί αν δεν επικροτήσαμε τουλάχιστον ανεχτήκαμε τόσα χρόνια την οργανωμένη υποβάθμιση του από το κράτος.

Αυτό είναι το » χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου» και θα παρακαλούσα τους πολίτικους μας ταγούς αν μη τι άλλο να μην υποτιμούν την νοημοσύνη μας δηλώνοντας ότι πάγια τακτική της κυβέρνησης είναι η ισχυροποίηση του ΕΣΥ. «ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ» !!!

Το νοσοκομείο κυριοι/ες κρατιέται χάρις τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζομένων του.

ΤΕΛΟΣ.

Θα τελειώσω με ένα μεγάλο δημόσιο ευχαριστώ σε όλους τους για την περίθαλψη την ανθρωπιά και το χαμόγελο τους.

Και ειδικά

1.στην κ. Παπαδημητριου γενική ιατρό ΚΥ Βαμου η οποία όπως και πριν δυο χρόνια αξιολόγησε σωστά τη κατάσταση μου και με έστειλε κατευθείαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο

2.Στους χειρουργους κ.Πετρακη και κ.Κατσουγκρη που με «χρεωθήκαν» και με χειρούργησαν.

Αληθεια Που βρίσκετε τόση ψυχική δύναμη;

Κουράστηκα να σας βλέπω αεικίνητους…

Σας ευχαριστώ από καρδίας όλους .

Παπαδερακης Γιαννης

Κατοικος Αποκορωνα