Τις πληγές του μετράει ο δήμος Χανίων – Βιβλικές καταστροφές στην παραλιακή ζώνη

Τις πληγές του μετράει ο δήμος Χανίων – Βιβλικές καταστροφές στην παραλιακή ζώνη

Τις πληγές του μετράει ο δήμος Χανίων – Βιβλικές καταστροφές στην παραλιακή ζώνη

Τις πληγές του μετρά ο δήμος Χανίων μετά και την χθεσινή θεομηνία που προκάλεσε βιβλικές καταστροφές σε όλο το παραλιακό μέτωπο από την Αγία Μαρίνα μέχρι και το Ακρωτήρι.

kakokairia limani Σύμφωνα με τα όσα είπε στο zarpa.gr ο Αντιδήμαρχος Χανίων κ. Μανώλης Κεμεσίδης τα μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετωπίζονται στο Καλαμάκι και ειδικά από τα πρώτα φανάρια της περιοχής καθώς υπάρχει κατολίσθηση σε σημεία του παραλιακού μετώπου μέχρι και την γνωστή Κακιά Στροφή.

Επίσης μεγάλες είναι οι καταστροφές που προκλήθηκαν από τη μανία της θάλασσας και στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, όπου τα κύματα ξεκόλλησαν πλάκες από την παραλιακή ζώνη, ενώ μεγάλες είναι και οι ζημιές κατά μήκος του λιμενοβραχίονια πίσω από τον Φάρο.

kakokairia nea xora Σε όλα αυτά πρέπει να συνυπολογιστούν και οι καταστροφές που έχουν υποστεί και τα καταστήματα του παραλιακού μετώπου.

Ανάλογη είναι η εικόνα και στην παραία της Νέας Χώρας. Η ένταση των κυμάτων που μετέφερε την παραλία στο οδόστρωμα στην Ακτή Παπανικολή έχει ξηλώσει υδραυλικές εγκαταστάσεις, πύργους ναυαγοσωστών, ντουζιέρες κοκ.

kakokairiaΕπίσης προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στο παραλιακό μέτωπο της Αγίας Κυριακής, αλλά και στην περιοχή του Σταυρού όπου έχει αποκολληθεί τμήμα της προβλήτας.

Τις ζημιές καταγράφουν ήδη οι υπηρεσίας του δήμου Χανίων που βρίσκονται όλες αυτές τις ώρες επί ποδός για να αντιμετωπίσουν στο μέτρο του δυνατού τα προβλήματα.

zarpa.gr