Τηλεοπτικός παρουσιαστής δεν είχε δηλώσει 12.000 αποδείξεις – Φοροδιαφυγή αξίας 400.000 ευρώ

Τηλεοπτικός παρουσιαστής δεν είχε δηλώσει 12.000 αποδείξεις – Φοροδιαφυγή αξίας 400.000 ευρώ

Δεν εμφανιζόταν τυπικά ο ίδιος ως μέτοχος της εταιρείας, αλλά η μητέρα του

Μετά την υπόθεση του γνωστού μοντέλου και influencer (δείτε εδώ), η οποία απέκρυψε τζίρο εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, η ειδική ομάδα παρακολούθησης ψηφιακών επιχειρηματικών συναλλαγών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων εντόπισε άλλη μία περίπτωση φοροδιαφυγής.

Αυτή τη φορά αφορά παρουσιαστή τηλεοπτικής εκπομπής, ο οποίος ταυτόχρονα διαθέτει εταιρεία τηλε-πωλήσεων. Μετά από καταγγελίες καταναλωτών, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ άρχισαν να παρακολουθούν τη συναλλακτική συμπεριφορά της επιχείρησης.

Μάλιστα, ζήτησαν στοιχεία των παραδόσεων από την εταιρεία ταχυμεταφορών, με την οποία συνεργαζόταν η επιχείρηση, και βρήκαν ότι, για τέσσερις χρήσεις, δεν είχαν δηλωθεί 12.000 αποδείξεις, συνολικής αξίας 400.000 ευρώ.

Οι ελεγκτές βρήκαν ακόμα ότι ο συγκεκριμένος παρουσιαστής δεν εμφανιζόταν τυπικά ο ίδιος ως μέτοχος της εταιρείας, αλλά η μητέρα του.

Ήδη, έχουν επιβληθεί τα προβλεπόμενα πρόστιμα, ενώ ελέγχονται τόσο η επιχείρηση για τις υπόλοιπες χρήσεις, όσο και ο ίδιος και η μητέρα του για πιθανές άλλες φορολογικές παραβάσεις.

newsbeast.gr