Τι θα γίνει με τις εκδηλώσεις και τα πανηγύρια στην Κρήτη;

Τι θα γίνει με τις εκδηλώσεις και τα πανηγύρια στην Κρήτη;

Τι θα γίνει με τις εκδηλώσεις και τα πανηγύρια στην Κρήτη;

“Πονοκέφαλο” στις Αρχές δημιουργούν τα πανηγύρια, οι γιορτές και οι μουσικές βραδιές που αρχίζουν και ανακοινώνονται σε όλο το νησί ασχέτως αν οι διοργανωτές τονίζουν ότι θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Δήμοι -που χορηγούν και την άδεια για να γίνουν οι εκδηλώσεις- έχουν απευθυνθεί κεντρικά για το τι πρέπει να κάνουν και φαίνεται πως επί του παρόντος καταλήγουν σε αδιέξοδο.

Από την άλλη, και στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ. υπάρχει προβληματισμός για το τι πρέπει να κάνουν και τι όχι.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, στο περιθώριο της συνάντησης που θα έχει με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, στο αεροδρόμιο “Δασκαλογιάννης”, αναμένεται να του θέσει το συγκεκριμένο ερώτημα, καθώς επίσημα δεν υπάρχει κάτι -επί του παρόντος- που να επιτρέπει την διοργάνωση ανοιχτών εκδηλώσεων.

Μοναδική οδηγία που έχει εκδοθεί είναι αυτή από το Υπουργείο Πολιτισμού πριν από τρεις ημέρες, που προβλέπει διοργάνωση εκδηλώσεων σε ανοικτό χώρο και μόνο με καθήμενους θεατές, με πληρότητα μέχρι 75%, που δεν αποσαφηνίζει όμως τι προβλέπεται για τις εκδηλώσεις – πανηγύρια που γίνονται.

Σύμφωνα πάντως με το Υπουργείο Ανάπτυξης, οι ανοικτες εκδηλώσεις και οι δραστηριότητες σωματείων και συλλόγων ανοίγουν κανονικά από 1ης Ιουλίου.

parakritika.gr