Τι ισχύει πραγματικά με το Dettol και το νέο κοροναϊό (φωτο)

Τι ισχύει πραγματικά με το Dettol και το νέο κοροναϊό (φωτο)

Τι ισχύει πραγματικά με το Dettol και το νέο κοροναϊό (φωτο)
explore Chania

Το… ψεκασμένο μήνυμα στα social media, οι θεωρίες συνωμοσίας και η πολύ απλή εξήγησή του.

Η έξαρση με το νέο κοροναϊό έχει δώσει τροφή σε διάφορα σενάρια και φήμες που δυστυχώς, αν και βρισκόμαστε στο 2020, βρίσκουν ανταπόκριση σε ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου.

Αν είστε ενεργοί στα social media, δεδομένα τις τελευταίες μέρες θα έχετε πέσει πάνω στο ποστάρισμα με την εικόνα από ένα μπουκαλάκι Dettol και την ετικέτα του.

Σε αυτή λοιπόν, μεταξύ άλλων, αναγράφεται οτι το συγκεκριμένο προϊόν βοηθά στο να σκοτωθούν βακτήρια όπως αυτά του ανθρώπινου κοροναϊού.

Μάλιστα, επειδή η συγκεκριμένη εικόνα είναι από τον περασμένο Οκτώβριο, η εν λόγω ψεκασμένη θεωρία συνωμοσίας, θέλει την εταιρία να γνωρίζει για την εξάπλωση του νέου κοροναϊού από τότε.

Το μήνυμα στα ελληνικά που συνοδεύει την συγκεκριμένη φωτογραφία και έχει αναπαραχθεί από χιλιάδες λογαριασμούς, αναφέρει…

«27/10/2019 ήξερα πως το ευρέως γνωστό αντισηπτικό dettol σκοτώνει τον corona virus και το έγραφαν πάνω στην συσκευασία.

Άρα.

1. Ο ιός είναι γνωστός πολλά χρόνια πριν.

2 Έχουν γίνει μελέτες και υπάρχουν ήδη απλά φαρμακευτικά σκευάσματα που το εξοντώνουν. 

Τροφή για σκέψη».

dettoll

Φυσικά, ο ισχυρισμός αυτός δεν ισχύει σε καμία περίπτωση, έτσι όπως τον έχουν καταλάβει όσοι τον έχουν αναπαράγει… 

Γιατί; Πολύ απλά γιατί ο «ανθρώπινος κοροναϊός» δεν είναι τύπος ιού, αλλά ομάδα ιών που εκτός από αυτόν που έχει εξαπλωθεί από την Κίνα το τελευταίο διάστημα, περιλαμβάνει και άλλους 6.

Άρα, η ετικέτα σε αυτούς αναφέρεται και όχι αποκλειστικά στον συγκεκριμένο, τον 2019-nCoV… 

Κάτι που έχει επιβεβαιώσει και η ίδια η εταιρία με ανακοίνωσή της, επισημαίνοντας οτι ακόμα δεν έχει πρόσβαση στο νέο ιό για έρευνα, προκειμένου να δοκιμάσει την αποτελεσματικότητα των προϊόντων της.

83692977 3843815805629354 7518003345823367168 n

gazzetta.gr