Τι γίνεται με την γέφυρα στον Πλατανιά Γιατί αργεί η τοποθέτηση – Ποια προβλήματα προκύπτουν (Photos)

Τι γίνεται με την γέφυρα στον Πλατανιά  Γιατί αργεί η τοποθέτηση – Ποια προβλήματα προκύπτουν (Photos)
aeweb

Συνεχίζεται με ταχύτατους ρυθμούς από τον στρατό, η συναρμολόγηση της γέφυρας Bailey στον Πλατανιά, μετά την θεομηνία των τελευταίων ημερών.

Ωστόσο φαίνεται να προκύπτουν δύο σημαντικά θέματα: Το πρώτο είναι το πού θα πατήσει η γέφυρα, κάτι που δεν μπορεί ακόμα να απαντηθεί με σιγουριά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, οι ειδικοί περιμένουν να δουν ποιο θα είναι το σταθερό σημείο που θα μπορέσουν να τοποθετήσουν τη γέφυρα έτσι ώστε να στηθεί όπως πρέπει. Προς το παρόν το υπέδαφος είναι σαθρό και το νερό εξακολουθεί και περνάει κάτω από τη γέφυρα. Ήδη γίνονται εργασίες προκειμένου να αλλάξει το ρεύμα του νερού, ώστε να σταματήσει να περνάει κάτω από τη γέφυρα.

Ένα άλλο θέμα που προκύπτει είναι ότι η γέφυρα δεν θα είναι 27 μέτρα όπως είχε αναφερθεί αρχικά, αλλά θα ξεπεράσει τα 30. Κάτι που σημαίνει ότι αυτομάτως θα μειωθεί το φορτίο που θα μπορεί να δεχτεί. Μόλις ολοκληρωθεί η συναρμολόγηση, μένει να βρεθεί το σημείο εκείνο που θα πατήσει η γέφυρα και στις 2 άκρες προκειμένου να υπάρξει η σύνδεση και να αρχίσει η λειτουργία της

Υπενθυμίζεται ότι η γέφυρα θα είναι μίας κατεύθυνσης δηλαδή η μεταφορά θα γίνεται εκ περιτροπής.

zarpa.gr