Θλίψη στα νυχτερινά Χανιά – “Έσβησε” γνωστός επιχειρηματίας

Θλίψη στα νυχτερινά Χανιά – “Έσβησε” γνωστός επιχειρηματίας

Πιο φτωχά έγιναν τις τελευταίες ώρες, τα νυχτερινά Χανιά.

aeweb

Έφυγε από την ζωή, ο Γιώργος Βίγλης, ένας άνθρωπος που σφράγισε με την παρουσία του, μια ολόκληρη εποχή, σε γνωστά μαγαζιά των Χανίων, όπως η Πύλη της Άμμου και το Ελληνικό στο Κούμ Καπί.

Ο Γιώργος, για αρκετούς μήνες, έδωσε ένα πολύ δύσκολο αγώνα, έχοντας στο πλευρό του, κάποιους λίγους αλλά πολύ δικούς του ανθρώπους – συνεργάτες, τους οποίους ο ίδιος αγάπησε αλλά και τον αγάπησαν πολύ.

Η ενδιαφέρουσα διαδρομή του, ξεκίνησε από τον τόπο καταγωγής του, την Αγία Ρουμέλη Σφακίων, όπου έκανε τα πρώτα του επιχειρηματικά βήματα. Στην συνέχεια σπούδασε οικονομικά στην Θεσσαλονίκη, αλλά ο χώρος της εστίασης τον τραβούσε σαν μαγνήτης.

Στην Αθήνα, άνοιξε το “‘Άλλοθι” στα Εξάρχεια, για να επιστρέψει λίγο αργότερα στα Χανιά. Η πρώτη του επιχειρηματική απόπειρα – στην φάση της ενηλικίωσης του – ήταν ένα μικρό μαγαζάκι στα Δυο Λούξ ενώ λίγο μετά, σφράγισε με την παρουσία του, την θρυλική “Πύλη της Άμμου”. Αργότερα λειτούργησε το Ελληνικό ενώ άφησε το αποτύπωμα του και σ’ έναν ακόμη χώρο, με μεγάλη διαδρομή στα νυχτερινά Χανιά: το Premier στην παλιά Agora.

Όλα αυτά τα χρόνια, ο Γιώργος Βίγλης, βρέθηκε δίπλα σε πολύ γνωστά ονόματα νυχτερινών επιχειρηματιών στα Χανιά, με τους οποίους συνεργάστηκε, ενώ τα τελευταία χρόνια, είχε επιλέξει να βρίσκεται στην Αθήνα.

Το aera.gr εκφράζει συλλυπητήρια, στους συγγενείς του εκλιπόντος.

kriti360