Θλίψη στα Χανιά για τον θάνατο του Γιάννη Μάντακα

Θλίψη στα Χανιά για τον θάνατο του Γιάννη Μάντακα

Θλίψη στα Χανιά για τον θάνατο του Γιάννη Μάντακα

“Έφυγε”  σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 91 χρόνων ο Γιάννης Μάντακας.

Ο Γιάννης Μάντακας υπήρξε ακούραστος συλλέκτης από το 1978 φωτογραφιών και σημαντικού υλικού για τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις μας. Συγκεντρώνοντας το σημαντικό αυτό υλικό ο Γ. Μάντακας εξέδωσε μάλιστα αξιόλογα ιστορικά πονήματα, όπως το Ιστορικό Λαογραφικό Ανθολόγιο (Α΄ – Β΄ Τόμος), τον Μακεδονικό Αγώνα 1903 – 1908 (εκδ. 2005), κ.α.

Επίσης πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Β΄ Παραρτήματος του Πολεμικού Μουσείου στα Χανιά, όπου προσπάθησε να συγκεντρώσει τα ιστορικά, πολεμικά και λαογραφικά κειμήλια, που είχε συγκεντρώσει ή του είχαν εμπιστευθεί κρητικές οικογένειες.

Ο εκλιπών που είχε τιμηθεί τον Αύγουστο του 2019 από την τότε δημοτική αρχή του κ. Τάσου Βάμβουκα (βλ.φωτογραφία) πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Β΄ Παραρτήματος του Πολεμικού Μουσείου στα Χανιά, όπου προσπάθησε να συγκεντρώσει τα ιστορικά, πολεμικά και λαογραφικά κειμήλια, που είχε συγκεντρώσει ή του είχαν εμπιστευθεί κρητικές οικογένειες.

Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη 19 Μαΐου και ώρα 11 πμ από τον Ιερό Ναό Αγίου Λουκά Χανίων όπου θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ταφεί στο εκεί κοιμητήριο.