Θλίψη στα Χανιά για τον θάνατο του Γιάννη Μάντακα

Θλίψη στα Χανιά για τον θάνατο του Γιάννη Μάντακα

“Έφυγε”  σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 91 χρόνων ο Γιάννης Μάντακας.

Ο Γιάννης Μάντακας υπήρξε ακούραστος συλλέκτης από το 1978 φωτογραφιών και σημαντικού υλικού για τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις μας. Συγκεντρώνοντας το σημαντικό αυτό υλικό ο Γ. Μάντακας εξέδωσε μάλιστα αξιόλογα ιστορικά πονήματα, όπως το Ιστορικό Λαογραφικό Ανθολόγιο (Α΄ – Β΄ Τόμος), τον Μακεδονικό Αγώνα 1903 – 1908 (εκδ. 2005), κ.α.

Επίσης πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Β΄ Παραρτήματος του Πολεμικού Μουσείου στα Χανιά, όπου προσπάθησε να συγκεντρώσει τα ιστορικά, πολεμικά και λαογραφικά κειμήλια, που είχε συγκεντρώσει ή του είχαν εμπιστευθεί κρητικές οικογένειες.

Ο εκλιπών που είχε τιμηθεί τον Αύγουστο του 2019 από την τότε δημοτική αρχή του κ. Τάσου Βάμβουκα (βλ.φωτογραφία) πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Β΄ Παραρτήματος του Πολεμικού Μουσείου στα Χανιά, όπου προσπάθησε να συγκεντρώσει τα ιστορικά, πολεμικά και λαογραφικά κειμήλια, που είχε συγκεντρώσει ή του είχαν εμπιστευθεί κρητικές οικογένειες.

Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη 19 Μαΐου και ώρα 11 πμ από τον Ιερό Ναό Αγίου Λουκά Χανίων όπου θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ταφεί στο εκεί κοιμητήριο.